Rețete perfecte pentru sărbători

0

Vreau să te ajut să diversifici puţin preparatele tradiţionale, obişnuite, care parcă nu mai au niciun farmec. În reţetele delicioase ce urmează, carnea roşie este vedeta din farfurie.

Carpaccio cu brânză roquefort

carpaccio cu branza roquefort

Dificultate: minimă
Pregătire: 20 de minute
Preparare: 45 de minute
VIN: CASA DAVINO

Ai nevoie de:
  • 300 gr mușchi/carpaccio de vită
  • 100 gr fasole verde
  • 1 dovlecel
  • 3 haşme
  • 2 morcovi
  • 250 gr smântână
  • un pahar de vin spumant
  • 100 gr brânză roquefort
  • 100 gr gorgonzola
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
Preparare:

Curăţă şi spală bine dovlecelul, morcovii şi fasolea, apoi fierbe-le în apă cu sare. După ce acestea s-au fiert, strecoară-le şi trece-le printr-un jet de apă. Taie legumele bucăţele într-un castron şi adaugă puţin ulei de măsline peste ele. Brânza roquefort şi gorgonzola se taie bucăţele (după ce ai îndepărtat coaja); apoi toacă haşma şi căleşte-o într-o tigaie cu vinul spumant timp de 15 minute. Adaugă smântâna în tigaie şi dă un clocot amestecând încet în timp ce adaugi brânza. Amestecă până obţii o pastă omogenă- potriveşte cu sare şi piper după gust. Muşchiul de vită se aşează pe o farfurie, iar peste el garnitura de legume şi sosul făcut în tigaie.

Cuib din muşchi de vită

cuib din muschi de vita

Dificultate: medie
Pregătire: 30-40 de minute
Preparare: 30 de minute
VIN: PRESTIGE – CABERNET SAUVIGNON

Ai nevoie de:
  • 2 bucăţi de 150 g fiecare din muşchi de vită
  • 80 g iaurt
  • 50 g brânză de vaci
  • 1 gălbenuş de ou
  • 25 g muştar
  • zeama de la o lămâie
  • 1 morcov
  • 1 fir de praz
  • ulei de măsline
  • oţet
  • 4 foi de dafin
  • sare
Preparare:

Spală prazul şi curăţă-l bine, dar păstrează două foi externe. Fierbe prazul cu morcovul în apă cu sare timp de 10 minute, după care lasă-le să se răcească. Taie folia de praz în două, în aşa fel încât să obţii două panglici cât se poate de subţiri. Întinde pe bucăţile de vită 15 g de muştar, apoi înfăşoară-le cu frunzele de dafin şi leagă-le cu fâşiile de la praz. Pune cuiburile de muşchi într-o tavă acoperită cu folie de aluminiu şi lasă-le la copt timp de 10 minute. În acest timp pregăteşte sosul din muştarul rămas, brânza de vaci, sucul de lămâie, iaurtul, gălbenuşul, o linguriţă de oţet, una de ulei şi puţină sare. Foloseşte prazul fiert şi morcovul pentru ornat. Toarnă sosul pe farfurii, ornează cu prazul şi morcovul, apoi adaugă carnea. Serveşte cu garnitură de legume.

Iepure aromat cu vin

iepure aromat cu vin

Dificultate: medie
Pregătire: 30 de minute, fără timpul de marinare
Preparare: 2 h
VIN: REFOSK

Ai nevoie de:
  • 500 gr carne de iepure
  • o ţelină
  • un morcov
  • o ceapă albă
  • 50 gr făină albă
  • 50 ml ulei de măsline
  • 50 gr unt
  • 100 ml oţet
  • 100 ml vin alb
  • 300 ml vin roşu
  • foi de dafin
  • un căţel de usturoi
  • rozmarin
  • o lingură de oregano
  • piper boabe colorate
  • sare
Preparare:

Spală şi curăţă morcovii şi ţelina apoi taie-le rondele. Pregăteşte compoziţia pentru marinată într-o oală adâncă şi toarnă vinul roşu, oţetul şi adaugă morcovii, ţelina, puţin rozmarin, câteva boabe de piper colorate, foile de dafin şi oregano. Fierbe compoziţia timp de 15-20 de minute apoi las-o să se răcească. După ce ai curăţat bine iepurele, aşează-l într-o cratiţă adâncă şi toarnă amestecul marinatei peste el şi lasă totul la rece aproximativ 12 ore. Rumeneşte iepurele într-o oală cu unt şi ulei, iar apoi adaugă usturoiul şi ceapa, puţin vin alb şi jumătate din compoziţia marinatei. Potriveşte cu sare și lasă la fiert mai bine de o oră. Între timp pune într-o altă cratiţă untul rămas cu făina până prinde culoare şi amestecă bine, apoi adaugă totul la carne pentru a obţine un sos mai dens. Iepurele se serveşte cu sosul lui.

Piept de raţă cu rodie

piept de rata cu rodie

Dificultate: minimă
Pregătire: 20 de minute
Preparare: 35 de minute
VIN: VIN SUPRAMATURAT

Ai nevoie de:
  • 200 gr piept de raţă
  • ½ pahar de vin roşu
  • boabele de la 2 rodii
  • ½ cană de supă de pui
  • 25 gr unt
  • sare
  • piper
  • ulei
Preparare:

Scoate grăsimea din pieptul de raţă şi rumeneşte-o într-o tigaie cu puţin unt. Pune carnea într-o tavă cu trei linguri de ulei şi las-o la cuptor timp de 20 de minute. Scoate sosul format în tava cu raţa şi adaugă puţin unt, apoi stropeşte cu vin şi lasă totul la foc moderat, până se evaporă vinul. Adaugă supa de pui, piperul şi sarea, iar apoi mai lasă la fiert sosul încă 10-15 minute, după care pune boabele de rodie încă 5 minute la fiert, până se îngroaşă sosul. Scoate pieptul de raţă din cuptor şi savurează-l cu sosul de rodie.

text: Andrada Tudosi
sursă foto: dollarphotoclub.com

Fii la curent cu cele mai noi articole !

Signup now and receive an email once I publish new content.

Pentru ca nici noua nu ne place SPAM-ul, garantam confidentialitatea datelor tale

About Author

Altfel.

Leave A Reply


*