Rețete cu orez

0

Cinci rețete cu orez, delicioase, simple și rapide!

Paella

Poţi adauga un pic de fler spaniol la cină cu acest fel de mâncare simplu şi gustos – prăjeşti puiul, ceapa şi ardeiul cu usturoi şi câteva felii de chorizo. Adaugi orezul fiert şi prăjeşti până când boabele devin translucide, după care torni supă de pui peste amestec, împreună cu paprika şi chilli. Se lasă la foc mic pentru aproximativ 10 minute, până când lichidul este absorbit. Se adaugă mazărea şi roşiile tocate. Poţi să prăjeşti orice fel de fructe de mare, separat, după care le adaugi în amestec şi laşi totul la foc mic încă câteva minute.

Risotto

Risotto este vărul italian al paella, fiind un fel de mâncare de orez similară, cremoasă, în care poţi să adaugi, practic, orice ingredient doreşti. Pentru început, prăjeşti ceapa şi usturoiul la foc mic, până când se înmoaie (să nu prindă culoarea maro). După ce te-ai asigurat că ai destul ulei, poţi să adaugi orezul risotto şi să-l prăjeşti până devine translucid, aproximativ un minut. Dacă doreşti, poţi să adaugi vin iar apoi câte un polonic de supă de pui, pe rând. Continuă să adaugi supă până când orezul este făcut şi cremos. După aceea poţi să adaugi orice alt ingredient doreşti! Câteva opţiuni cu adevărat gustoase sunt mazărea, sparanghelul şi piperul, combinate cu carne de pui sau şuncă. La final, presară parmezan peste amestec şi gata!

Rice Salad

Orezul brun este pur şi simplu delicios, dar şi mult mai hrănitor decât orezul alb. Tot ce trebuie să faci este să fierbi orezul brun şi să-l amesteci cu o cantitate mică de ulei de susan sau seminţe. Pune în amestec bucăţi de avocado, castravete şi bucăţi de fructe de mare. Se condimentează cu sos de soia şi este delicios şi cald, şi rece. Poţi să adaugi şi alte legume, dacă doreşti, precum ardei tocat.

Egg-fried rice

Simplu şi foarte gustos! Fierbe oricâtă cantitate de orez vrei şi lasă să se răcească. Amestecă ouăle cu ulei de susan (sau ce ai la dispoziţie) şi toarnă-le într-o tigaie încinsă. Lasă-le să se întărească, aproximativ 30 de secunde, după care adaugă orezul fiert şi amestecă-l cu ouăle. Condimentează cu sos de soia şi piper, adaugă legume precum mazăre şi ceapă verde şi mai lasă amestecul în tigaie încă 3-4 minute.

Arancini

Pentru aceste bile de orez italiene trebuie să foloseşti orez risotto. Pur şi simplu faci bile de orez (cam 7 cm în diametru), după care le dai prin făină, apoi prin ou bătut şi, în final, prin pesmet. După aceea, le pui într-o tavă de copt şi le bagi la cuptor la aproximativ 200 de grade pentru 25 de minute. Poţi chiar să-ţi dai frâu liber imaginaţiei şi să umpli bilele de orez cu brânză, caşcaval etc. Cele mai populare umpluturi la italieni sunt cuburi de brânză, amestec de spanac şi ricotta şi sos bolognese.

About Author

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.