Quiche

0

Să vorbim despre quiche, acea minunăţie de origine franceză în care brânza din abundenţă şi legumele complotează împreună în ideea de a-ţi răsfăţa papilele gustative. Pentru că vine vara şi mâncărurile grele încep să fie din ce în ce mai rare în farfuriile noastre, ne-am gândit să îţi prezentăm o reţetă de quiche.

Timp de preparare: 1 h şi 45 min

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 200 gr făină;
  • 100 gr unt;
  • 5 linguri apă.

Pentru umplutură:

  • 6 ouă;
  • 250 gr smântână;
  • 350- 400 gr caşcaval;
  • 1 kg ciuperci;
  • 1 tulpină praz mare;
  • câteva roşii cherry;
  • 1 căţel de usturoi sau praf;
  • sare şi piper după gust;

Mod de preparare:

Aluatul

Aluatul este foarte important, acesta este motivul pentru care trebuie să respecţi gramajul ingredientelor întocmai ;). Iar magia se întâmplă astfel: într-un bol amesteci făina cu untul (care obligatoriu trebuie să fie rece, proaspăt scos de la frigider), până ajungi la o consistenţă nisipoasă. Adaugi 5 linguri de apă rece, amesteci cât este nevoie ca toate ingredientele să lege între ele, iar când coca e gata, perfect omogenă, o înveleşti în folie alimentară şi o laşi la frigider pentru aproximativ 30 min.

Umplutura

Cât aluatul îşi face treaba la frigider, poţi pregăti şi umplutura. Ciupercile tăiate potrivit se pun la călit, la fel procedezi şi cu prazul. După ce s-au rumenit, le amesteci într-un bol, împreună cu cele 6 ouă, smântâna şi caşcavalul (ras în prealabil). Condimentezi cu usturoiul tocat mărunt (sau praf), sarea şi piperul.

Asamblarea quiche-ului

După ce aluatul s-a răcit, îl întinzi într-o tavă de tartă (ideal ar fi direct cu mâna, folosind degetele pentru a lipi coca de marginile tăvii). Îl perforezi în câteva locuri cu furculiţa şi apoi vii cu toată umplutura peste. După ce s-a nivelat, decorezi suprafaţa cu cele câteva roshii cherry tăiate în jumăţi.

Pui quiche-ul în cuptorul în prealabil încălzit, pentru 45 min-1h. Temperatura de coacere e de aproximativ 170 grade Celsius, dar poate varia în funcţie de cuptor.

Aştepţi să se răcească, îl tai felii şi-l serveşti alături de o salată uşoară.

Poftă bună!

Fii la curent cu cele mai noi articole !

Signup now and receive an email once I publish new content.

Pentru ca nici noua nu ne place SPAM-ul, garantam confidentialitatea datelor tale

About Author

Aliona Tcaci

Leave A Reply


*