Pui pe sticlă şi cartofi la cuptor

0

Dificultate: medie
P
reparare: 1h şi 10 minute
Pregătire: 15 minute

Ai nevoie de:

  • un pui întreg;
  • 6 cartofi;
  • o sticlă de 300 ml;
  • ulei de măsline;
  • cimbru (opțional);
  • sare;
  • piper;
  • oregano;
  • boia iute;
  • boia dulce;
  • rozmarin;
  • condimente pentru cartofi;
  • 3 felii de lămâie;
  • 1 căţel de usturoi;
  • 2 linguri iaurt;
  • 30 gr smântână;
  • pătrunjel.

Preparare:

Puiul trebuie condimentat cu: sare, piper, oregano, boia iute, boia dulce şi puţin cimbru doar dacă îţi place. Înainte de a condimenta puiul este indicat să îl ungi bine cu ulei de măsline. Sticla umplută cu apă trebuie să o introduci în pui împreună cu feliile de lămâie. Lângă puiul poziţionat în centrul tăvii aşează cartofii tăiaţi cubuleţe şi condimentaţi cu rozmarin şi condimentele pentru cartofi. Pune puţin ulei și peste aceştia şi un pahar mare cu apă, astfel cartofii vor fi fragezi şi gustoşi. Lasă tava gata pregătită la cuptor aproximativ o oră. Înainte cu 10 minute adaugă puţin pătrunjel peste cartofi pentru un gust intens. Nu uita să prepari mujdeiul: pisează usturoiul şi adaugă iaurtul, smântâna, apoi amestecă până se omogenizează. De preferat acesta se pune peste pui. Scoate cu grijă sticla din pui şi masa e gata!

text: Andrada Tudosi

Fii la curent cu cele mai noi articole !

Signup now and receive an email once I publish new content.

Pentru ca nici noua nu ne place SPAM-ul, garantam confidentialitatea datelor tale

About Author

Altfel.

Leave A Reply


*