Plăcintă cu spanac şi brânză

0

Dificultate: redusă
Timp de preparare: 40 de minute

Ai nevoie de:

  • foi pentru plăcintă
  • 500 gr spanac
  • 200 gr brânză sărată/telemea
  • 2 ouă
  • sare după gust
  • piper negru
  • 2 linguri de făină
  • 50 gr unt
  • 200 ml lapte
  • caşcaval
  • ulei de măsline pentru foi
  • nucşoară

Preparare:

Fierbe spanacul într-o oală cu apă şi sare apoi toacă-l mărunt şi amestecă-l cu ouăle bătute, telemeaua rasă şi piperul. Pregăteşte foile de plăcintă şi unge-le cu puţin ulei de măsline, apoi adaugă compoziţia cu spanac. După ce le-ai rulat pune-le în tava acoperită cu hârtie pentru copt şi nu uita să laşi cuptorul câteva minute să se încălzească. Ultimul pas este să pregăteşti într-o tigaie untul şi făina până se omogenizează, apoi să adaugi laptele şi să amesteci până când compoziţia devine densă. Condimentează cu nucşoară şi sare, apoi asezonează rulourile aşezate în spirală cu acest sos şi rade puţin caşcaval. Rulourile cu spanac vor sta în cuptor timp de 30 de minute. Poftă bună!

text: Andrada Tudosi
sursă foto: foodconfidence.com

Fii la curent cu cele mai noi articole !

Signup now and receive an email once I publish new content.

Pentru ca nici noua nu ne place SPAM-ul, garantam confidentialitatea datelor tale

About Author

Altfel.

Leave A Reply


*