Piure de mazăre cu pulpă de porc

0

Cum am pregătit piureul de mazăre

Ai nevoie de:
  • o pungă de mazăre congelată
  • un morcov
  • un cartof
  • unt
  • 1/2 linguriţă de turmeric
  • sare/piper
  • o linguriţă de usturoi fulgi

Se fierbe mazărea împreună cu legumele. Se scurg de apă şi se pun în blender. Se adaugă untul apoi condimentele şi se amestecă bine până devine o pastă cremoasă.

Cum am gătit pulpa de porc feliată:

Ai nevoie de:
  • 4 felii de pulpă de porc, doar carne macră
  • unt
  • sare/piper
  • 2-3 căţei de usturoi
  • rădăcină de ghimbir proaspăt

Am sărat şi piperat carnea de porc, apoi am pus o bucată de unt generos la topit în tigaie. Am adăugat căţeii de usturoi pisați şi am aşezat bucățiile de carne în sosul de unt. Am acoperit cu un capac pentru 10 minute pentru a lăsa carnea la înăbuşit în sos. La final, când carnea s-a gătit pe ambele părţi, am adăugat câteva felii de rădăcină de ghimbir proaspăt. Am mai lăsat câteva minute oala acoperită cu capac pentru a se întrepătrunde aroma ghimbirului.

Eu am preferat să servesc piureul cu puţin din sosul de unt şi decorat cu sâmburi de floarea-soarelui. Lângă, am aşezat bucăţile de carne şi ghimbir.

Pentru că eu nu mănânc carne, am ales o salată de castraveţi, roşii, ceapă, telemea și pătrunjel.

Sfatul meu:

Pentru ca piureul să fie mai gustos am adăugat jumătate de linguriţă de turmeric. A schimbat culoarea pastei într-un verde crud de primăvară şi gustul a fost perfect. În locul seminţelor de floarea-soarelui se pot adăuga seminţe de susan sau chiar mac.

Recomand acest piure garnitură și pentru carnea de pește gătită la aburi şi stropită cu zeamă de lime. De asemenea, lime-ul ar încânta ochii şi apetitul celor dragi.

text și foto: Loredana Lazăr

Fii la curent cu cele mai noi articole !

Signup now and receive an email once I publish new content.

Pentru ca nici noua nu ne place SPAM-ul, garantam confidentialitatea datelor tale

About Author

Altfel.

Leave A Reply


*