Piept de pui în muşchi afumat cu piure de legume coapte

0

Ai nevoie de:

– piept de pui
– muşchi file afumat
– sfeclă roşie, morcov, dovlecel, mazăre

Decor: rozmarin, frunză de busuioc, ardei iute

Preparare:

Legumele se curață, se ung cu ulei de măsline, se sărează şi se pun la cuptor timp de 20 de minute la 180 de grade.
Pieptul de pui se fierbe împreună cu mazărea.

Piure de sfeclă roşie: Sfecla coaptă, sare, piper, ulei de măsline şi supă de pui. Toate se pun în blender şi se mixează în aşa fel încât să fie aproape de consistența unui piure.

Sos de morcov copt: morcovul copt se amestecă împreună cu o lingură de muştar, sare și piper până devine o pastă. Se poate adăuga şi hrean ras.

Pieptul de pui se îmbracă cu muşchiul file afumat, un praf de piper şi boia dulce şi se prăjeşte într-o tigaie cu capac.

Servire: Am aşezat pieptul de pui pe un pat de piure de sfeclă, şi l-am decorat cu rozmarin şi ardei iute.

În aceeaşi farfurie, am aşezat dovlecelul copt şi zemos, am aranjat minuţios câteva boabe de mazăre şi sosul de morcov copt împreună cu o frunză de busuioc şi o felie de lime.

Tips: Foloseşte o crenguţă proaspătă de rozmarin în uleiul în care prăjeşti carnea.

text și foto: Loredana Lazăr

Fii la curent cu cele mai noi articole !

Signup now and receive an email once I publish new content.

Pentru ca nici noua nu ne place SPAM-ul, garantam confidentialitatea datelor tale

About Author

Altfel.

Leave A Reply


*