Piept de pui cu alune caju

0

Dificultate: medie
Timp de preparare: 40 de minute
Pentru 4 porţii

Ai nevoie de:

  • 500 gr piept de pui
  • 1 l supă de pui (preparată din legume sau un cub special pentru supă)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 5 căţei de usturoi
  • un castravete
  • 2 ouă
  • 100 gr alune caju
  • sos chilli
  • pastă de ardei iute
  • sare și piper după gust
  • oţet de orez
  • ulei de susan
  • ghimbir proaspăt
  • sos de soia

Preparare:

Dacă vrei să ai un preparat chinezesc cât se poate de autentic, atunci te sfătuiesc să tai ingredientele cât mai lung, nu cubuleţe pentru dish-ul ce urmează. Prima etapă este pregătirea wok-ului. Acesta trebuie pus pe aragaz la foc mare şi acoperit foarte bine cu uleiul de susan inclusiv pe margini şi lăsat să se încingă. În prealabil taie în bucăţele lungi pieptul de pui şi adaugă ouăle bătute şi ghimbirul tocat foarte mărunt peste el. Lasă totul la marinat timp de 20 de minute. După ce s-a macerat pune carnea în wok pentru doar câteva minute până ce devine albă. Atenţie să nu laşi carnea să devină aurie. Scoate carnea din wok strecurând-o cu ajutorul unei site astfel încât să îndepărtezi tot uleiul. Completează cu ulei de susan şi adaugă pasta de ardei iute împreună cu cepele şi usturoiul. Amestecă timp de 3,4 minute şi aşează din nou puiul în wok cu morcovii şi castraveţii. Amestecă ingredientele constant şi toarnă două, trei polonice de supă şi puţin sos de soia. Se adaugă supă ori de câte ori este necesar până este gata preparatul. Nu uita să condimentezi cu sare şi piper, iar înainte cu câteva minute să fie totul gata, să pui alunele caju, iar după ce ai stins focul completează cu puţină savoare prin oţetul de orez specific bucătăriei chinezeşti şi presară puţin chilli. Poftă bună!

text: Andrada Tudosi
sursă foto: seriouseats.com

Fii la curent cu cele mai noi articole !

Signup now and receive an email once I publish new content.

Pentru ca nici noua nu ne place SPAM-ul, garantam confidentialitatea datelor tale

About Author

Altfel.

Leave A Reply


*