Peşte în crustă de sare

0

Dificultate: medie
Preparare: 30 minute
Pregătire: 25 minute

Ai nevoie de:

  • peşte crap, păstrăv sau oricare altul în funcţie de preferinţe;
  • sare grunjoasă, aproximativ 1 kg pentru 4 păstrăvi;
  • tarhon;
  • lămâie;
  • smântână;
  • unt;
  • puţin cimbru.

Preparare:

Lasă cuptorul la încins înainte să pui tava cu peşti. Spală bine peştele şi lasă apa să se scurgă. Acesta trebuie să fie întreg şi curăţaţ de măruntaie, însă solzii să rămână la locul lor. Acoperă tava cu folie pentru copt şi pune un strat consistent de sare grunjoasă. După ce peştele este spălat şi curăţat de intestine, amestecă bine smântâna şi untul cu puţină zeamă de lămâie. Pune compoziţia în peşte şi asezonează cu puţin cimbru, tarhon şi câteva felii de lămâie. Ultimul pas este să pui peştele în tava cu sare apoi să îl acoperi cu încă un strat de sare grunjoasă. Peste 30 de minute scoate peştele din cuptor şi înlătură crusta de sare. Poftă bună!

text: Andrada Tudosi

Fii la curent cu cele mai noi articole !

Signup now and receive an email once I publish new content.

Pentru ca nici noua nu ne place SPAM-ul, garantam confidentialitatea datelor tale

About Author

Altfel.

Leave A Reply


*