Paste cu pui și sos Alfredo

0

Pastele cu sos Alfredo au fost inventate de Alfredo di Leio in 1941. Acesta le servea în restaurantul său din Roma ,,Alfredo ala Scrofa”, restaurant ce există și astăzi.

Ingrediente:

  • 300 gr piept de pui;
  • 250 gr fettuccine;
  • 100 gr parmezan ras;
  • 250 ml smântână pentru gătit (32% grăsime);
  • 50 gr unt (82% grăsime);
  • puțin pătrunjel verde;
  • doi căței de usturoi;
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare:

Se taie pieptul de pui pe lung în două bucăți, se condimentează și se pune la rumenit la foc rapid, pentru a rămâne moale și fraged la interior și rumenit doar la exterior.

Puiul se pune deoparte, la cald și continuăm cu pastele fettuccine pe care le punem la fiert în apă cu un praf de sare pentru 6 minute.

În timp ce fierb pastele se pregătește sosul. Într-o tigaie se topește untul peste care adăugăm usturoi zdrobit doar atât cât să își lase aroma, după care este scos. Se adaugă smântâna și se amestecă imediat pentru a se omogeniza. Focul trebuie ținut la minim și amestecat încontinuu.

Parmezanul se adaugă când sosul este aproape fiert și se amestecă până la omogenizare. Abia după ce am dat sosul deoparte adăugăm și pieptul de pui tăiat bucățele.

Pastele se scurg de apă și se adaugă în sos.

La final  se poate asezona cu piper mozaic proaspăt și pătrunjel verde tăiat mărunt.

Fii la curent cu cele mai noi articole !

Signup now and receive an email once I publish new content.

Pentru ca nici noua nu ne place SPAM-ul, garantam confidentialitatea datelor tale

About Author

Altfel.

Leave A Reply

*