Orange cheesecake raw vegan

3
E un tort relativ simplu de preparat, dar trebuie să spunem din start că avem nevoie de un blender puternic (1000 W ar fi excelent), și un robot de bucătărie cu lamă S la fel de robust. Din punct de vedere al timpului, prepararea acestei rețete nu ar trebui să dureze mai mult de 30 minute.

Blatul:

  • 400 grame nuci
  • 250 grame curmale
  • 2 linguri de apă
Punem nucile în robot și le învârtim de câteva ori până se mărunțesc. Curmalele se taie mărunt (ajutăm puțin robotul) și le punem peste nuci cu cele 2 linguri de apă. Învârtim din nou până obținem un aluat lipicios. Bulgărele îl punem într-o tavă de tort de 24-26 de cm diametru (musai cu pereți detașabili), pe fundul căreia punem hârtie de copt și îl întindem uniform, umezind din când în când degetele. Punem la rece.

Crema:

  • 300 grame caju (hidratat peste noapte)
  • 6 linguri de ulei de cacao
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1 lingură de miere
  • 1 lingură de Maca (opțional)
  • apă
 Punem cajuul în blender cu apa cât să îl acopere (să fie la același nivel) și procesăm până devine o cremă fină. Dacă blenderul merge în gol, amestecăm și mai adăugăm puțină apă. Adăugăm apoi restul ingredientelor, mai învârtim un picuț și turnăm peste blat. Punem la congelator.

Jeleu de portocale:

  • 400 ml suc de portocale proaspăt stors
  • 100 ml apă
  • 5 lingurițe agar agar
Opțional sirop de agave sau alt îndulcitor raw dacă nu sunt suficient de dulci portocalele.
Agar agarul (cam singura concesie raw pentru a obține gelatină) se pune la fiert 8 minute cu cei 100 ml de apă. Se amestecă după ce s-a răcit un picuț cu sucul de portocale, și se toarnă peste crema de caju. Eu am decorat cu fructe de aronia și goji. Dacă crema s-a întărit bine, jeleul va fi gata după ce e răcit complet (tortul poate fi pus la frigider câteva ore). Dacă nu se servește în aceeași zi, poate sta la congelator

About Author

3 Comments

    • Sorana Ionescu on

      Helou Căpă :*
      Bănuiesc că ai probleme la maca și la agar-agar. Maca eu o comand online de pe superalimente.ro. Nu e obligatoriu să o pui, cu sau fără ea, tortul are același gust, dar are foarte multe proprietăți și beneficii. Iar agar-agar-ul de pe paradisulverde.com. E un gelifiant ecologic, 100% vegetarian :D. Ingredientele astea le poți găsi și la plafaruri sau magazine naturiste bine aprovizionate. Iar restul ingredientelor cu ușurință le găsești la naturiste. Sper că te-am lămurit și așteptăm o poză pe când o să-l faci :*

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.