Micul Dejun în jurul Europei

0

Întotdeauna am considerat micul dejun o parte foarte importantă și fascinantă, totodată, atunci când călătoream. Știi bucuria aia când te trezești într-un alt oraș, cu o altă cultură, alți oameni și alt aer? Ei, dar gastronomia locului este mereu ceva deosebit. Frumusețea vine din explorarea aromelor locale de la prima oră a dimineții. M-am gândit, astfel, să aleg câteva dintre cele mai delicioase și inedite micuri dejun din Europa.

1. Micul dejun englezesc

mic dejun europa

Ingredientele:

  •         2 ouă
  •         Cârnați
  •         8 ciuperci mici
  •         1 conservă de fasole
  •         Bacon prăjit
  •         2 roșii

Mod de preparare:

Crestează cârnații ca să lase grăsime și prăjește-i ușor într-o tigaie. Apoi, sotează ciupercile și fierbe sau prăjește ouăle (cum preferi tu). Peste ouăle ochi poți adăuga 2 fâșii de bacon. Între timp, clătește fasolea din conservă și strecoar-o bine de tot înainte să o servești. De asemenea, taie roșiile și pregătește pâinea tip toast. Acompaniază micul dejun cu cafeaua neagră sau cu o cană de ceai.

2. Micul dejun italian

Ingrediente:

  •         2 ouă
  •         Ceapă verde
  •         5 Măsline
  •         Mozzarella

Mod de preparare:

Faimoasa Frittata tipic italiană este, în esență, un soi de omletă. Ia un bol și sparge ouăle. Bate-le bine până când amestecul devine omogen. Adaugă ceapa verde și măsline tăiate și rade mozzarella peste. Toarnă acest amestec în tigaie și acoper-o pentru a se rumeni frumos pe toate părțile. După maxim 3 minute, scoate frittata pe o farfurie și servește-o cu pâine prăjită. Desigur espresso-ul este nelipsit de pe masa italienilor.

3. Micul dejun franțuzesc

Ingrediente:

  •         1 croissant
  •         1 baghetă
  •         Gem sau dulceață de căpșuni, fructe de pădure sau caise
  •         Unt

Mod de preparare:

Practic tot ce trebuie să faci este să te bucuri de croissant-ul îmbibat în cafeaua cu lapte, pe care francezii o adoră. Untul și gemul (după gust) se întinde pe feliile de baghetă, care se servesc în cantități mici dar dulci. Poți alege orice tip de gem dorești și lasă-ți papilele gustative să se bucure de savoarea franțuzească autentică.

4. Micul dejun spaniol

Ingrediente:

  •         4 ouă
  •         1 ceapă
  •         5 cartofi medii
  •         Sare
  •         Piper
  •         Ulei de măsline
  •         Condimente (rozmarin, chili)
  •         Mărar

Mod de preparare:

Spaniolii preferă consacrata Tortilla de patatas, care este, de fapt, o omletă asemănătoare unei plăcinte, plină cu cartofi gustoși. În primul rând, ia cartofii tăiați felii sau cubulețe și prăjește-i într-o tigaie cu sare și piper. Adaugă rondelele de ceapă și rozmarin dacă îți place gustul. Apoi, bate ouăle bine într-un castron și presară mărar în amestec. Lasă cartofii la prăjit dar fără a-i face crocanți. Scoate-i din tigaie și adaugă-i la amestecul de ouă. Ia-l apoi pe tot și toarnă-l într-o altă tigaie cu puțin ulei. Lasă totul la foc mediu și nu amesteca! Întoarce-o, pentru a se putea rumeni pe ambele părți. După ce capătă un aspect rozaliu, scoate-o pe un platou și taie-o bucăți. O poți servi caldă sau rece alături de legume proaspete. Bucură-te de cafeaua cortado (cu puțin lapte, adică) alături de tipica Tortilla de patatas pentru un plus de savoare!

5. Micul dejun grecesc

mic dejun europa

Ingrediente:

  •         1 iaurt grecesc
  •         1 lingură de miere
  •         2-3 linguri de Musli
  •         2-3 smochine proaspete

Mod de preparare:

Un tip de mic dejun grecesc este acela care conține iaurtul grecesc amestecat cu miere, cereale și smochine. Grecii iubesc smochinele și tind să le introducă în dieta lor cât de des pot. Astfel, iaurtul simplu în combinație cu cereale și fructe confiate (Musli) dă un echilibru perfect și un gust dulceag. Mai mult, acesta este sănătos și dă energie pentru întreaga zi.

Fii la curent cu cele mai noi articole !

Signup now and receive an email once I publish new content.

Pentru ca nici noua nu ne place SPAM-ul, garantam confidentialitatea datelor tale

About Author

Altfel.

Leave A Reply


*