Îngheţată raw vegană de banane şi căpşuni

0

Ce poate fi mai răcoritor în zilele toride de vară decât o îngheţată? Dar parcă cele din comerţ nu mai par atât de apetisante o dată ce ai verificat lista de ingrediente … E-uri, conservanţi, coloranţi şi te miri ce alte prafuri cu nume greu de pronunţat.

Poate dau dovadă de snobism, dar mâncarea raw vegană pe care o fac trebuie să fie cel puţin la fel de bună ca mâncarea gătită. Creierul meu încă îşi mai aminteşte acele experienţe culinare pe care le-am avut înainte de raw şi nu se potoleşte cu ceva mai puţin gustos. Încetaţi să mai credeţi că aveţi nevoie de lactate pentru a face o îngheţată delicioasă ce poate porni o mică petrecere în gura oricui. Nu ai nevoie nici de aşa de mult caju ca să iasă cremoasă, secretul stă ascuns în textura bananelor.

o mână de caju înmuiat în prealabil
o banană cât mai coaptă
3 banane congelate
2 mâini de căpşuni proaspete
½ linguriţă de vanilie
*pentru cei care preferă extra dulce, sirop de agave după gust.

Mai întâi rupe banana coaptă în bucăţele şi pune-o în blender apoi bananele îngheţate tăiate cât mai mărunt, peste. Adaugă căpşunile, vanilia şi caju-ul  (opţional siropul de agave). Blenduieşte totul la o treaptă cât mai mică până ce prinde o consistență cremoasă. Dacă nu ai forme de îngheţată, fii inventivă. Poftă bună!

Mic sfat:

Ca să congelezi bananele cât mai eficient, decojeşte-le mai întâi apoi bagă-le într-o pungă cu închidere ermetică. Înainte să sigilezi punga, încearcă să scoţi cât de mult aer poţi din ea. Acest lucru previne formarea de gheaţă pe banană. Odată congelate, sunt gata de utilizat când vrei tu şi, pe lângă folosirea lor la un desert delicios care nu-ţi dă mustrări de conştiinţă, le poţi adăuga şi în smoothie-uri.

 

Sursă foto: dollarphotoclub

About Author

No Comments

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.