Friptură de pui cu sos de bere neagră și stafide

0

Este decembrie – perioada din an în care ne vizitează mai mult ca oricând familia și prietenii. Și bineînțeles, trebuie să îi așteptăm cu ceva bun de pus pe masă. Dar tu nu vrei să îți pierzi toată ziua în bucătărie? Nicio problemă, noi îți propunem o idee de cină simplă, rapidă și gustoasă: friptură de pui cu sos de bere neagră și stafide.

Ai nevoie de:

  • 1 kg copănele de pui
  • 100 g stafide
  • 350-400 ml bere neagră
  • ½ linguriță de boia dulce
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Spală bine copănelele și crestează-le pielea. Pune-le într-o tavă adâncă și ai grijă să fie așezate pe un singur strat. Presară piper, sare și cimbru după gust, apoi boiaua dulce, având grijă ca toate copănelele să fie condimentate. Adaugă stafidele, iar mai apoi berea. Berea trebuie să acopere pe 3 sferturi copănelele, deci cantitatea poate varia în funcție de tava pe care o folosești. Se dă tava la cuptorul preîncălzit până când berea capătă consistența unui sos, iar copănelele sunt rumenite. Înainte cu 10 minute de a le scoate din cuptor, întoarce copănelele pe partea cealaltă pentru a se rumeni uniform. Se pot sevi cu garnitură din cartofi, orez, cu salată sau simple.

Sfat: Dacă ți se pare prea dulce, poți adăuga în sos puțină zeamă de lămâie.

sursă foto: dollaphotoclub.com

Fii la curent cu cele mai noi articole !

Signup now and receive an email once I publish new content.

Pentru ca nici noua nu ne place SPAM-ul, garantam confidentialitatea datelor tale

About Author

Andreea Corneanu

Leave A Reply


*