Deliciu cu mere și scorțișoară

0

Ai nevoie de:

  • 4 mere;
  • 120 gr unt nesărat, topit;
  • 150 gr zahăr;
  • 2 ouă;
  • o linguriță extract de vanilie;
  • 250 gr de făină;
  • 2 lingurițe praf de copt;
  • o linguriță de scorțișoară;
  • 125 gr de iaurt.

Preparare:

  1. Se încălzește cuptorul la 170 de grade și se unge cu puțin ulei o tavă rotundă.
  2. Se taie două mere în bucăți mai groase, în formă de semilună, având grijă să se îndepărteze și sâmburii. Pe celelalte două, se curăță de coajă și se taie cubulețe mărunte.
  3. Se combină untul și zahărul și se amestecă până când rezultă o cremă ușoară și pufoasă. Apoi, se adaugă ouăle, câte unul pe rând și extractul de vanilie. Urmează făina, praful de copt, puțină sare și scorțișoara măcinată. Se amestecă bine până se încorporează toate ingredientele. Se adaugă apoi și merele cubulețe și iaurtul.
  4. Se toarnă aluatul în tavă și se uniformizează. Se aranjează feliile de mere în formă circulară deasupra prăjiturii. Se amestecă o linguriță de zahăr cu o linguriță de scorțișoară cu care se pudrează merele.
  5. Prăjitura cu mere se coace aproximativ 50 de minute sau până când se coace bine în interior (testul cu scobitoarea nu dă greș niciodată).

text: Andreea Larisa

Fii la curent cu cele mai noi articole !

Signup now and receive an email once I publish new content.

Pentru ca nici noua nu ne place SPAM-ul, garantam confidentialitatea datelor tale

About Author

Altfel.

Leave A Reply


*