Couscous cu ciuperci şi roşii uscate la soare

0

O reţetă vegană delicioasă, uşor de preparat, plină de nutrienţi şi aromată pe măsură.

Ingredientele sunt pentru 4 porţii şi te poţi juca puţin cu ele în funcţie de gustul preferat.

Timp de preparare: 30 min.

Timp de gătire: 15 min.

De ce ai nevoie:
-1 cană de roşii deshidratate la soare
– jumătate de pachet de couscous
– o linguriţă de ulei de măsline
– 3 căţei de usturoi pisaţi
– 1 legătură de ceapă verde, tocată mărunt
– câteva frunze de busuioc proaspăt, tocat
– ¼ cană de coriandru proaspăt, tocat
– zeamă de la o jumătate de lămâie
– sare şi piper după gust
– 200 gr de ciuperci, tăiate felii

Mai întâi pune roşiile uscate la soare într-un castron cu o cană de apă. Lasă-le la înmuiat 30 de minute, până ce acestea se rehidratează. Se scurg apoi de apă, pe care o păstrăm, şi se toacă mărunţel.

Într-o cratiţă medie, combină apa lăsată de la roşii cu atâta apă încât să rezulte o cană şi jumătate. Se aduce la fierbere, se adaugă couscous-ul şi se trage de pe foc. Lasă să stea 5 minute couscous-ul până absoarbe tot lichidul. Uşor, amestecă/aeriseşte cu o furculiţă.

Separat, într-o tigaie, încinge uleiul de măsline. Pune apoi roșiile uscate la soare, usturoiul şi ceapa verde. Se lasă la foc mic aproximativ 5 minute până când ceapa verde se înmoaie. Se pune apoi busuiocul, coriandrul şi zeama de lămâie. Se condimentează după gust cu sare şi piper. La final se adaugă ciupercile şi se mai lasă la foc 5 minute. Opriţi focul, puneţi couscousul şi masa e gata. Poftă bună!

Sursă foto: dollarphotoclub

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.