Chiftele de ricotta cu spanac

0

Ai nevoie de:

  • 600 gr spanac;
  • 300 gr ricotta;
  • 100 gr parmezan ras;
  • 2-3 linguri pesmet;
  • un ou;
  • sare și piper după gust.

Preparare:

  1. Se opărește spanacul într-o oala cu apă cu sare. Apoi, se lasă la scurs într-o sită iar după ce s-a răcit, se stoarce bine si se toacă mărunt.
  2. Se amestecă spanacul cu ricotta, parmezanul, oul, sare, piper și 1-2 linguri de pesmet. Compoziția rezultată trebuie să fie compactă și ușor de manevrat. Dacă este prea umedă/moale se mai adaugă o lingură de pesmet.
  3. Cu mâna ușor umedă se formează chifteluțele, se dau prin pesmet și se aplatizează ușor.
  4. Se pot coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade până se rumenesc. Dar se pot și prăji în ulei.

text: Andreea Larisa

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.