Chec cu căpşuni şi brânză dulce

0

Dacă eşti un împătimit al căpşunilor atunci această reţetă este pentru tine! Cu o textură cremoasă şi bogată în arome doar pentru deliciul papilelor tale gustative. Nucile sunt opţionale, dar recomandate, deoarece adaugă gust şi savoare produsului final. Dacă te hotărăşti să le foloseşti, nucile pecan mărunţite sunt ideale.

Ai nevoie de:

  • ½ unt, la temperatura camerei;
  • 1 cană de zahăr;
  • 100gr de brânză dulce;
  • 2 ouă;
  • O linguriță de extract de vanilie;
  • 2 căni de făină;
  • 2 lingurițe de praf de copt;
  • ½ linguriță de sare;
  • ½ cană de lapte;
  • O cană și jumătate de căpșuni tăiate;
  • ½ cană de nuci pecan tăiate mărunt (opțional).

Preparare:

1. Pune într-un bol brânza dulce, zahărul, untul la temperatura camerei şi amestecă cu mixerul până când compoziţia prinde o textură pufoasă. Adaugă ouăle unul câte unul şi amestecă încet.  Adaugă apoi extractul de vanilie.

2. Într-un bol separat, amestecă făina, praful de copt şi sarea. Apoi adaugă peste compoziţia cremoasă din cremă de brânză, unt, zahăr şi ouă. Amestecă până se omogenizează compoziţia. Adaugă laptele, amestecă încet, cât să îl cuprindă. Ai grijă să nu amesteci prea mult.

3. Şterge bine căpşunile de orice urmă de apă. Adaugă-le apoi peste compoziţia de chec şi amestecă de două, trei ori, doar cât să fie împrăştiate cât de cât egal prin tot blatul. Dacă ai decis să foloseşti şi nuci, acum e momentul să le adaugi. Blatul va avea o textură moale.

4. Tapetează tava de chec apoi pune compoziţia şi las-o în cuptorul încins în prealabil la 250 de grade pentru aproximativ 50-60 de minute. Lasă checul să stea o zi apoi serveşte-l. Un deliciu!

Fii la curent cu cele mai noi articole !

Signup now and receive an email once I publish new content.

Pentru ca nici noua nu ne place SPAM-ul, garantam confidentialitatea datelor tale

About Author

Leave A Reply


*