Cannelloni cu spanac

0

Nu trebuie să ne gândim la spanac ca la ceva ce trebuie consumat pentru că este sănătos, ci ca la ceva ce ne face plăcere să mâncăm. Este foarte important cum îl preparăm pentru că există o gamă largă de rețete din care putem alege. Eu vă propun o reţetă de cannelloni cu spanac, care este pe cât de gustoasă, pe atât de sănătoasă.

Ai nevoie de:

Pentru sosul de tomate:

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 4 căţei de usturoi zdrobiţi
  • 1 lingură oţet din vin roşu
  • 800 grame pulpă roşii din conservă
  • busuioc
  • sare
  • piper

Pentru topping:

  • 150 g mascarpone
  • 2 linguri de lapte
  • 50 g parmezan ras
  • 250 g biluţe de mozarella, feliate

Pentru umplutură:

  • 500 g spanac
  • 50 g parmezan ras
  • 250 g ricotta
  • 1 praf de nucşoară rasă
  • 250 g de paste cannelloni

Mod de preparare:

Întâi se pregăteşte sosul de tomate. Încălzeşte uleiul într-o tigaie mare, apoi căleşte usturoiul timp de aproximativ un minut. Adaugă oţetul, roşiile şi condimentează cu sare şi piper după gust. Lasă la fiert 20 de minute şi nu uita să amesteci din când în când, până se îngroaşă amestecul. La final, adaugă busuiocul.

Într-un bol, toarnă laptele peste mascarpone, adaugă nucşoara şi amestecă până se formează un sos.

Urmează prepararea spanacului. Pune spanacul într-o strecurătoare mare şi opăreşte-l cu apă clocotită (poţi repeta etapa de mai multe ori). După ce se răceşte, stoarce excesul de apă. Spanacul tăiat grosier se amestecă cu parmezanul rămas şi cu ricotta. Asezonează cu sare, piper şi nucşoară.

Încălzeşte cuptorul la 200°C. Pune într-o tavă sosul de roşii. Peste, aşază tuburile de cannelloni umplute cu spanac unul lângă altul. Pentru a introduce umplutura mai uşor în cannelloni, te poţi folosi de o pungă de şpriţat sau de o pungă alimentară tăiată la un colţ. Se acoperă cu sosul de mascarpone. Deasupra, se pun mozarella şi parmezanul. Se dă la cuptor până se rumenesc, aproximativ 30-35 de minute. După ce se scot din cuptor, se lasă 5 minute înainte de a se servi.

Sfat: dacă nu ai reuşit să termini toate porţiile, cannelloni pot fi păstraţi în congelator şi consumaţi a doua zi.

sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Andreea Corneanu

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.