Brioşe cu cacao şi nucă

0

Ai nevoie de:

  • o cană de făină
  • 1 plic de praf de copt
  • jumătate de cană de zahăr
  • un praf de sare
  • 2 linguri de ulei
  • 2 ouă
  • o lingură de cacao
  • un praf de scorţişoară măcinată
  • o jumătate de cană de lapte

Preparare

Reţeta este foarte simplă: se amestecă lichidele separat de solide. Adică, se bat bine ouăle împreună cu laptele şi uleiul. În alt bol se amestecă făina, cu un praf de sare, praful de copt, zahărul şi pudra de cacao. Să nu uităm de praful de scorţişoară care aduce o aromă minunată. Se toarnă apoi amestecul lichid peste făină şi se formează un aluat.

Umplem formele după ce le-am tapetat cu hârtie de copt şi se dau la cuptor pentru 20 de minute la 180 grade. Se verifică cu scobitoarea dacă sunt coapte în interior.

Eu am folosit nucă şi zahăr pentru decor. Aş mai fi adăugat (dacă aveam prin casă): esenţă de rom în aluat, bucăţele de ciocolată. Cred că ar fi ieşit mult mai fragede dacă foloseam unt topit în loc de ulei.

Varianta mea de brioşe a fost o variantă de brioşe “cu ce-am găsit prin casă”, desigur voi puteţi să improvizaţi şi să vă jucaţi cu diferite toppinguri şi decoraţiuni.

Pentru decor: nucă măcinată şi zahăr

text și foto: Loredana Lazăr

Fii la curent cu cele mai noi articole !

Signup now and receive an email once I publish new content.

Pentru ca nici noua nu ne place SPAM-ul, garantam confidentialitatea datelor tale

About Author

Altfel.

Leave A Reply


*