5 salate răcoritoare cu dressinguri delicioase

0

1. Salată de pui asiatică

Ingrediente:
– un piept de pui
– un castravete
– un morcov
– un ardei gras
– o ceapă roşie mică
– tăiţei de orez
– seminţe de susan/arahide
– jumătate de chilli
Dressing:
– o lingură ulei de măsline
– 2 linguri de zahăr
– 30 g sos de peşte
– zeama de la o lămâie
– puţin ghimbir

salata de pui asiatica

Prima dată se prepară dressingul pentru salată, deoarece necesită mai mult timp şi ai nevoie de el şi pentru pieptul de pui. Pune într-o tigaie sau o cratiţă mai mică cele două linguri de zahăr, sosul de peşte, o lingură cu ulei de măsline, zeama de la o lămâie, puţin ghimbir şi amestecă până când se topeşte zahărul. Următorul pas este să tai pieptul de pui fâşii sau bucăţi mici, să-l pui pe grătar, sau în tigaie fără ulei, iar după ce s-a rumenit acoperă-l bine cu dressing. Pune pieptul de pui îmbibat în dressing la rece timp de o oră. Spală bine legumele, taie ceapa solzişori, castravetele rondele, morcovul cubuleţe sau dat pe răzătoare, ardeiul gras, la fel, cubuleţe şi nu uita de jumătatea de chilli. Pregătește tăiţeii de orez conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi adaugă pieptul de pui de la frigider, apoi amestecă uşor întreaga compoziţie. Asezonează cu dressingul rămas, seminţele de susan sau arahidele.

2. Salată cu somon

Ingrediente:
– 100 g somon afumat
– 6 roşii cherry
– 4-5 fire de rucola
– o salată verde
– 3 linguri ulei de măsline
– un morcov
– 3 ridichi
– jumătate de ceapă roşie
Dressing:
– un iaurt
– 2 linguri oţet balsamic
– 3 linguri ulei de măsline
– 1 lingură de muştar
– 1 lingură cu miere
– ½ lingură cu praf de wasabi

salata cu somon

Spală frunzele de salată foarte bine şi așează-le pe o farfurie. Adaugă uleiul de măsline peste ele, apoi taie rucola în bucăţele mici, morcovul, ceapa şi ridichiile. La sfârşit taie somonul în fâşii subţiri şi roşiile cherry cubuleţe și adaugă-le peste celelalte legume. Pentru dressing, amestecă bine ingredientele până când acestea se omogenizează şi devin pastă. Lasă sosul la rece timp de 20 minute, apoi adaugă-l peste salată. Pentru o aromă şi un gust mai bogat, aşteptă 10 minute ca dressingul să se întrepătrundă cu salata.

3. Salată mediteraneană

Ingrediente:
– 2 ouă fierte
– 3 roşii
– o ceapă verde
– măsline verzi
– 3 ridichi
– o salată verde
– 100 g mozzarella
– o conservă de ton în suc propriu
– puţin busuioc
Dressing:
– piper negru măcinat
– sare de mare
– oregano
– mentă
– un iaurt
– cimbru
– usturoi(opţional)

salata mediteraneana

Spală bine ouăle şi pune-le la fiert timp de 8 minute, la foc mic. Aranjează pe o farfurie plată frunzele de salată verde spălate bine şi pune peste ele sosul de la tonul din conservă, apoi adăugă ceapa, roşiile, ridichiile şi ouăle fierte tari. Apoi adaugă mozzarella, măslinele verzi şi puţin busuioc, după gust. Asezonează cu dressing şi lasă la rece timp de 10-15 minute.

4. Salată de quinoa

Ingrediente:
– 100 g quinoa
– 2 morcovi
– 2 castraveţi
– 3 roşii
– 1 ardei gras roşu
– 50 g mazăre
– 50 g porumb fiert
– 1 ceapă roşie tocată
– 10 g ulei de măsline
– 1 căţel de usturoi
– 1 lingură piper alb
– 1 lingură sare
– 2 căni cu apă
– oţet balsamic după gust
Dressing:
– zeamă de lămâie
– 3 linguri ulei de măsline
– oregano uscat
– 1 ardei iute tăiat mărunt
– 2 frunze de busuioc
– 1 lingură sos de soia

salata de quinoa

Pune uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu şi adaugă ceapa şi usturoiul tăiate mărunt. După ce s-au rumenit condimentează cu piper alb, sare şi oţetul balsamic, apoi toarnă cele două căni cu apă şi cele 100 g de quinoa şi lasă totul să fiarbă timp de 15 minute. După ce quinoa s-a fiert, strecoar-o și las-o la rece 30 de minute. În acest timp taie castraveţii, roşiile, ardeiul, morcovii şi pune-le într-un vas mai adânc împreună cu mazărea şi porumbul. La sfârşit adaugă quinoa şi dressingul.

5. Salată picantă cu alge

Ingrediente:
– 1 ardei roşu picant
– 250 g alge marine
– 100 g urechi de lemn
– seminţe de susan
Dressing:
– 1 lingură zahăr brun
– 1 căţel de usturoi
– 5 linguri de oţet chinezesc
– 10 ml sos de chilli
– 20 ml sos de soia
– praf de ghimbir

salata picanta de alge

Algele marine şi urechile de lemn trebuie curăţate foarte bine şi rehidratate cu foarte multă apă. Astfel, lasă atât algele marine cât şi urechile de lemn la înmuiat în vase diferite timp de 30 de minute. După ce au stat la înmuiat, scurge-le de apă şi mai trece-le pe fiecare prin 2-3 ape, pentru a scăpa de mirosul de mare. Taie-le după preferinţă- algele marine sunt lungi precum spaghetele. Poți aşeza algele şi urechile de lemn pe un pat din felii de lămâie sau frunze de andive peste care să adaugi ardeiul iute. Asezonează cu dressing şi seminţe de susan. Dressingul se face foarte simplu. Pune toate ingredientele într-o tigaie și lasă la foc mic până se topește zahărul.

text: Andrada Tudosi
sursă foto: dollarphotoclub.com

Fii la curent cu cele mai noi articole !

Signup now and receive an email once I publish new content.

Pentru ca nici noua nu ne place SPAM-ul, garantam confidentialitatea datelor tale

About Author

Altfel.

Leave A Reply


*