5 salate care te vor răcori vara asta

0

Nu este nimic mai răcoritor ca o salată proaspătă într-o zi fierbinte de vară.

Salată de sparanghel, mazăre și ridichie

salate de vara

Bineînțeles, îndulcită cu miere și presărată cu brânză feta, această salată cu siguranță va satisface gusturile fiecăruia.

Timp de preparare: 30 de minute.

Ingrediente:

  • 900 gr de sparanghel tăiat în bucăți de 5 cm;
  • O linguriță de coajă de lămâie rasă, plus 2 linguri de zeamă de lămâie;
  • 3 lingurițe de ulei de măsline;
  • 3 lingurițe de frunze proaspete de cimbru;
  • 3 lingurițe de miere;
  • 225 gr de brânză feta;
  • 225 gr de mazăre;
  • O ridichie tăiată felii;
  • Sare cușer;
  • Piper negru proaspăt măcinat.

Mod de preparare:

Încălzește cuptorul la 220 °C. Pune o oală mare de apă cu sare la fiert. Fierbe sparanghelul timp de 3-4 minute, în serii, până devine fraged. Scoate sparanghelul de la fiert și clătește-l sub apă rece.

Amestecă coaja de lămâie și zeama împreună cu 3 lingurițe de ulei, 2 lingurițe de cimbru și 2 lingurițe de miere într-un castron. Condimentează cu sare și piper după gust.

Pune brânza într-o folie de aluminiu. Stropește peste feta lingurița rămasă de ulei împreună cu lingurița de cimbru și lingura de lămâie rămasă. Condimentează cu sare și piper. Trage folia în sus în jurul brânzei pentru a crea o pungă. Pune-o la cuptor timp de 14-16 minute. Scurge excesul de lichid și sfărâmă cu două furculițe.

Pune peste mazărea, ridichia, sparanghelul fiert și puțin oțet aromatic. Servește imediat cu brânza feta încă caldă.

Salată de struguri cu nuci pecan prăjite

salate de vara

Iată o alternativă sănătoasă pentru desert. Nucile pecan prăjite adaugă o aromă delicioasă acestei salate de struguri dulci.

Timp de preparare: 25 de minute.

Ingrediente:

  • 900 gr de struguri roșii sau verzi fără sâmburi;
  • 112 gr cremă de brânză la temperatura camerei;
  • Jumătate de cană de smântână;
  • Un sfert de linguriță de sare cușer;
  • 3 lingurițe de zahăr brun;
  • 3 sferturi de cană de nuci pecan prăjite.

Mod de preparare:

Taie în două jumătate din cantitatea de struguri.

Amestecă într-un castron crema de brânză cu smântâna, sarea și 2 lingurițe de zahăr brun până când zahărul se dizolvă. Adăugă strugurii și amestecă ușor. Pune nucile pecan și zahărul brun rămas chiar înainte de servire.

Salată de năut cu dressing de mărar

salate de vara

Această salată sănătoasă poate fi servită ca fel principal datorită legumelor bogate în fibre și năutului plin de proteine.

Timp de preparare: 1 oră și 20 de minute

Ingrediente

Pentru salată:

  • 135 gr * boabe de grâu (vezi nota);
  • 2 pahare de apă;
  • Un vârf de sare de mare fină;
  • 252 gr de năut fiert;
  • 175 gr boabe de piper roșu;
  • 205 gr boabe de piper verde;
  • 145 gr de castravete cu tot cu coajă tăiat cubulețe;
  • 370 gr de morcovi tăiați în bucăți mici;
  • 30 gr ceapă roșie tăiată;
  • 10 gr pătrunjel tocat;
  • 2 lingurițe arpagic tocat.

Pentru dressing:

  • 75 gr de maioneză;
  • O linguriță de oțet de mere;
  • 2 lingurițe de zeamă de lămâie;
  • 2 lingurițe de usturoi tocat, aproximativ 2 căței de usturoi medii;
  • 2 lingurițe de mărar proaspăt tocat mărunt;
  • Jumătate de linguriță de sare de mare fină;
  • Ardei proaspăt pentru gust.

Mod de preparare:

Salată:

Într-un vas mic, cu capac, adaugă apa, boabele de grâu și vârful de sare. Amestecă până începe să fiarbă. Acoperă boabele de grâu cu un capac, pune focul pe mediu și lasă la fiert aproximativ o oră. Verifică boabele după 40 de minute. Dacă le preferi mai tari, poți sa oprești focul, dacă nu, lasă-le la fiert încă 15-20 de minute. Între timp, pregătește legumele și dressingul. Scurge boabele de grâu, pune-le într-un castron și lasă-le la răcit înainte de a adăuga legumele. Aproximativ 30 de minute.

Dressing:

Pune maioneza, oțetul, zeama de lămâie, usturoiul, mărarul, sarea și un pic de piper măcinat într-un mic bol și amestecă cu o furculiță sau un tel.

Combină toate legumele, condimentele și boabele de grâu. Toarnă salata și amestecă ingredientele până se distribuie uniform. Pune sare și piper după gust. Acoperă și lasă la răcit cel puțin o oră înainte de servire, astfel încât aromele au timp să se întrepătrundă. Decorează cu felii de lămâie, mărar și pătrunjel.

* Boabele de grâu înmuiate peste noapte sunt mai ușor de digerat. Am gătit boabe de grâu atât înmuiate cât și tari. Timpul de gătire variază. Verifică boabele de grâu după aproximativ 40 de minute de gătire pentru textură. Depinde de gust cum le vrei, mai tari sau mai moi.

Salată de pui cu muștar, miere, șuncă și avocado

salate de vara

Răcoritor, dulce și delicios în același timp? Îmi place la nebunie această rețetă și știu că o vei aprecia și tu! Miere, muștar, pui, avocado și bacon… o combinație extraordinară într-un singur castron!

Timp de preparare: 25 minute

Ingrediente

Pentru dressing:

  • O treime dintr-o cană de miere;
  • 3 lingurițe de muștar bio;
  • 2 lingurițe muștar Dijon;
  • 2 lingurițe de ulei de măsline;
  • 1-2 lingurițe de oțet de mere (sau oțet alb);
  • 1 linguriță de usturoi tocat;
  • Sare;
  • 4 pulpe de pui sau piept de pui fără piele;

Pentru salată:

  • Un sfert de cană de șuncă, tăiată bucățele;
  • 4 căni de salată romană;
  • O cană de struguri feliați sau roșii cherry;
  • Un avocado mare feliat;
  • Un sfert de cană de boabe de porumb;
  • Un sfert de ceapă roșie feliată.

Mod de preparare:

Toarnă jumătate de dressing într-o farfurie pentru marinarea cărnii de pui, timp de două ore. Pune la frigider dressingul rămas.

Pune într-o tigaie, la foc mediu, o linguriță de ulei și carnea de pui și prăjește-o pe fiecare parte până devine aurie și crocantă. (Prăjește-o în serii pentru a evita excesului de apă.)

Șterge tigaia cu un prosop de hârtie; pune o altă linguriță de ulei și prăjește șunca până când este crocantă.

Feliază puiul în fâșii și pregătește salata cu frunze, roșii, felii de avocado, porumb, ceapa tocată și puiul.

Adaugă 2 lingurițe de apă peste dressingul rămas și pune-l peste salată. Presară baconul deasupra. Se servește cu sare și piper după gust.

Salată mexicană

salate de vara

Această salată mexicană ar putea fi cea mai sănătoasă și mai delicioasă salată pe care ai gustat-o până acum!

Timp de preparare: 50 de minute

Ingrediente:

Pentru dressing:

  • Un sfert de cană de zeamă de lămâie;
  • 2 lingurițe de miere;
  • Jumătate de linguriță de chimen;
  • Un cățel de usturoi tăiat mărunt;
  • Jumătate de linguriță de sare;
  • 2 lingurițe ulei de canola;
  • 2 lingurițe ulei de măsline extra virgin;
  • Piper negru proaspăt măcinat;
  • Sare după gust

Pentru tortilla:

  • 6 tortilla de porumb;
  • O linguriță și jumătate de ulei de canola;
  • O jumătate de linguriță de sare de mare;

Pentru salată:

  • O salată medie romană tăiată în bucăți de 1 cm;
  • Un ardei mediu tăiat mărunt;
  • O jumătate de ceapă roșie tăiată mărunt;
  • O jumătate de jicama curățată și tăiată mărunt;
  • Un dovlecel mediu tăiat în cubulețe;
  • 4 roșii medii tăiate în cubulețe;
  • O jumătate de cană de porumb fiert;
  • O cană jumătate de fasole neagră uscată și clătită;
  • O jumătate de cană de coriandru, plus frunze întregi de coriandru pentru decor dacă dorești.

Mod de preparare:

Pentru dressing, combină sucul de lămâie, mierea, usturoiul și sarea.

Într-un mod lent și constant, adăugă uleiurile, amestecând continuu cu o furculiță sau un tel.

Gustă și adaugă mai multă sare și piper, dacă este necesar.

Pentru tortilla, preîncălziți cuptorul la 200 ° C. Pune tortilla pe un fund de lemn. Taie în jumătate. Taie fiecare jumătate în benzi subțiri, cu grosimea de aproximativ 0.7 centimetri.

Pune fâșiile de tortilla într-o tavă de tablă. Pune ulei și sare.

Coace timp de 15-20 de minute, întorcându-le la fiecare 5 minute până când devin maroni/auri și crocante. Lasă deoparte pentru a se răci.

Pentru salată, pune porumb, deasupra. Combină porumbul și celelalte ingrediente din salată într-un castron mare. Amestecă. Adaugă dressingul și amestecă ingredientele. Decorează cu frunze de coriandru, dacă dorești.

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.