10 rețete care demonstrează că vegetarienii știu să mănânce bine!

0

Între delicios şi nesănătos nu trebuie să fie întotdeauna un semn de egal. Faptul că avem tendinţa să apelăm la junk food de fiecare dată când ne e foame ţine doar de obişnuinţă.

De data asta am pregătit pentru tine 10 reţete vegetariene, sănătoase, delicioase şi nicidecum greu de preparat. Fie că eşti vegetarian sau nu, cu siguranţă te vei bucura de gustul absolut incredibil al preparatelor de mai jos!

Bruschete cu legume proaspete

Ai nevoie de:

  • O baghetă
  • 4 roşii medii
  • Un ardei gras verde
  • 6 ridichi
  • 3 căţei de usturoi
  • O ceapă eșalotă sau normală
  • Câteva fire de pătrunjel
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de oţet balsamic
  • Sare şi piper după gust
  • O lingură de parmesan

Prepararea:

  1. Amestecă două linguri de ulei de măsline cu un căţel de usturoi pisat. Taie bagheta în jumătate apoi taie-o pe lungime.
  2. Pune uleiul cu usturoi peste feliile rezultate apoi pune-le la rumenit 10 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.
  3. Cât timp baghetele se rumenesc, într-un bol de salată taie în cubuleţe roșiile, ardeiul gras, ridichiile, ceapa şi pătrunjelul. Adaugă restul usturoiului pisat peste legume, apoi adaugă sare, piper, asezonează cu uleiul de măsline rămas şi cu oţetul balsamic.
  4. După ce baghetele s-au rumenit, scoate-le din cuptor, adaugă legumele peste şi presară parmesan.

O delicatesă nu alta. Poftă mare să ai!

Legume în sos de roşii la cuptor

Ai nevoie de:

  • O vânătă
  • Un zucchini
  • 2 ardei graşi roşi
  • 2 cepe
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 4 căţei de usturoi
  • Chimen – cât iei cu două degete
  • Oregano uscat – cât iei cu două degete
  • Coriandru măcinat – cât iei cu două degete
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 4 roşii
  • Sare şi piper după gust

Prepararea:

  1. Spală bine legumele. Taie vânăta şi dovlecelul în felii rotunde iar ardeii graşi roşii în cubuleţe.
  2. Amestecă ceapa tocată cu usturoiul într-un bol, adaugă uleiul de măsline şi căleşte-le într-o tigaie preîncălzită aproximativ 5 minute.
  3. Cât aştepţi ca ceapa şi usturoiul să se călească, spală şi opăreşte roșiile. Apoi decojește-le şi pune-le în blender. Adaugă sosul de roşii rezultat peste ceapă şi usturoiul prăjit şi mai lasă totul la foc mediu pentru încă 5 minute.
  4. Aşează feliile de vinete şi dovlecel în tavă, pe o folie de copt, toarnă sosul din tigaie peste şi adaugă sarea şi piperul.
  5. Acoperă tava cu o folie de aluminiu şi dă-o la cuptorul încălzit în prealabil la 200°C până când legumele se înmoaie.
  6. După ce legumele sunt făcute, scoate tava de la cuptor şi presară peste mixul de ierburi aromatice mărunţite.

Se serveşte aburindă. Poftă mare!

Paste Farfalle cu legume

Ai nevoie de:

  • 250gr de farfalle
  • 2 cepe medii
  • 2 morcovi medii
  • 200gr de rădăcină de ţelină
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sare şi piper după gust
  • ½ lingură de boia

Preparare:

  1. Curăță ceapa, morcovii şi ţelina. Taie mărunt ceapa şi dă pe răzătoare morcovi şi ţelină.
  2. Prăjeşte legumele într-o tigaie cu uleiul de măsline la foc mare, 5 minute, având grijă să amesteci continuu.
  3. Fierbe pastele în apă cu sare urmând instrucţiunile de pe cutie.
  4. După ce pastele sunt fierte, adaugă-le peste legumele prăjite şi dă gust cu sare şi piper şi mai lasă-le câteva minute pe foc. Presară puţină boia peste înainte de servire.

Se savurează calde. Poftă mare!

Quiche cu dovlecei şi morcovi

Ai nevoie de:

  • 2 zucchini
  • 4 morcovi mari
  • 200ml smântână
  • 100ml lapte
  • 4 ouă
  • 200gr făină
  • 90gr unt
  • 80ml apă
  • Sare după gust

Prepararea:

  1. Amestecă untul încălzit puţin cu făina. Adaugă apă, un praf de sare şi un ou. Dacă aluatul este prea lipicios, mai adaugă puţină făină. Ar trebui să se ducă uşor de pe mâini.
  2. Adună tot aluatul într-o bilă mare, pune-o în folie şi las-o la frigider până prepari umplutura.
  3. Foloseşte un cuţit de legume să tai dovleceii şi morcovii în fâșii lungi.
  4. Opăreşte morcovii (pune-i în apă clocotită, nu mai mult de un minut), suficient cât aceştia să devină flexibili.
  5. Scoate aluatul de la frigider şi întinde-l bine cu sucitorul.
  6. Tapetează tava cu ulei şi făină apoi pune aluatul şi împătureşte uşor marginile. Aşează legumele pe aluat într-un mod circular. Dacă făşiile de dovlecel sunt prea mari, poţi să le tai în jumătate.
  7. Într-un bol, bate 3 ouă, adaugă laptele şi smântâna. Pune sare după gust. Poţi să fii inventiv cu aromele şi să adaugi piper, curry, sau boia. Adaugă amestecul peste legumele aşezate în cerc şi peste aluat încât să acoperi floarea făcută din legume.
  8. Lasă la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 50 de minute.

Uşor de făcut cu un aspect şi un gust de neegalat. Poftă mare!

Supă de roşii cu ardei roşu copt

Supa de rosii cu ardei rosu copt

via hunts

Ai nevoie de:

  • 750gr de roşii (de preferat soiul inimă de bou)
  • 3 ardei graşi roşii
  • 1 ceapă roşie
  • 6 căţei de usturoi
  • 500ml supă de legume
  • O crenguţă de busuioc
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • Sos de Tabasco, după gust
  • Sare şi piper după gust

Prepararea:

  1. Curăță şi taie ceapa în patru bucăţi. Nu curăța usturoiul, doar separă căţeii. Unge ardeii cu ulei de măsline şi aşează-i pe o foaie de copt.
  2. Pe o foaie de copt separată aşează roșiile, ceapa şi usturoiul. Stropeşte-le cu ulei de măsline şi acoperă-le cu o folie de aluminiu. Pune-le în cuptorul preîncălzit la 180°C şi lasă-le 35-40 de minute.
  3. Lasă legumele să se răcească. Dă pielea jos de pe ardei şi curăță-i de seminţe apoi curăță şi usturoiul copt.
  4. Pune toate ingredientele în blender, adaugă sare şi piper după gust, sosul de Tabasco şi busuiocul. Adaugă şi supa de legume şi dă-le prin blender până se omogenizează.

Poate fi servită şi rece. E delicioasă oricum. Poftă mare!

Broccoli şi conopidă coaptă cu usturoi

Ai nevoie de:

  • 250gr de conopidă
  • 250gr de broccoli
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură de coriandru
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sare după gust
  • Piper negru măcinat după gust

Prepararea:

  1. Desfă conopida şi broccoliul în buchețele. Pune-le într-un bol mare şi presară seminţele de coriandru.
  2. Pisează usturoiul într-un mojar cu o lingură de sare şi puţin ulei.
  3. Adaugă amestecul peste conopidă şi broccoli şi amestecă bine.
  4. Adaugă sare şi piper după gust apoi pune legumele într-o tavă pe o folie de copt. Lasă-le să se rumenească 30 de minute la 180°C.

Se servesc calde. Poftă mare!

Tocană de legume cu usturoi şi ardei iute

Ai nevoie de:

  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 lingură de unt
  • 3 căţei de usturoi
  • Un ardei iute
  • 2 zucchini
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ceapă sau șalotă
  • Sare şi piper după gust

Prepararea:

  1. Taie legumele în bucăţi mai mari. Pisează usturoiul şi taie cât mai mărunt ardeiul iute.
  2. Pune untul şi uleiul de măsline la încins într-o tigaie. Pune usturoiul şi ardeiul iute la prăjit pentru aproximativ 5 minute.
  3. Adaugă dovlecelul, ardeii graşi şi ceapa sau șalota. Lasă totul la foc mediu şi acoperă cu un capac. Amestecă din când în când şi adaugă sare şi piper după gust. Când se înmoaie legumele, tocăniţa e gata.

Se serveşte caldă. Poftă mare!

Salată de ciuperci cu fasole boabe

Ai nevoie de:

  • O conservă de ciuperci
  • O conservă sau un borcan de fasole boabe
  • O ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • Maioneză – după preferinţe
  • Sare şi piper după gust

Prepararea:

  1. Taie ceapa julienne şi căleşte-o puţin
  2. Pune ciupercile şi fasolea boabe peste ceapă.
  3. Pisează usturoiul peste legume şi asezonează totul cu maioneză.
  4. Adaugă sare şi piper după gust
  5. Lasă salata să respire puţin înainte de servire.

Se serveşte pe frunze de salată şi se decorează cu felii de legume. Poftă mare!

Supă cremă de mazăre şi praz cu smântână

Ai nevoie de:

  • 200gr boabe de mazăre verde
  • Jumătate de praz
  • 3 căţei de usturoi
  • O lingură de ulei de măsline
  • Sare după gust

Prepararea:

  1. Pune mazărea la fiert.
  2. Taie prazul şi pune-l la călit cu usturoiul pisat.
  3. Pune mazărea fiartă într-un blender cu prazul prăjit şi sărează după gustul tău. Dă-le prin blender până se omogenizează.

Se serveşte cu crutoane şi o lingură de smântână. Poftă mare!

Chifteluţe cu vinete şi ardei gras

Ai nevoie de:

  • 2 vinete
  • 1 ardei gras roşu
  • 5 linguri de pesmet
  • O cană de făină
  • Sare după gust
  • Salată verde
  • Ulei de floarea soarelui sau de măsline

Prepararea:

  1. Pune vinetele la copt în cuptorul preîncălzit la 220°C pentru 25-30 de minute. Apoi pune-le într-un bol pune sare pe ele şi acoperă-le 10 minute. Lasă-le să se răcească apoi decojește-le.
  2. Taie ardeiul gras în cubuleţe mici şi adaugă sare după gust.
  3. Pune vinetele în blender apoi pune compoziţia într-un bol. Adaugă pesmetul, făină şi sare după gust. Amestecă încet până se omogenizează compoziţia.
  4. Împarte compoziţia în 8 părţi. Fă biluţe din fiecare parte iar în mijlocul fiecăreia pune câteva cubuleţe de ardei. Pune-le apoi în uleiul încins şi prăjeşte-le pe ambele părţi 2-3 minute.

Se servesc cu salată verde. Poftă mare!

Sursă: brigthside.me
Adaptat de: Revista Altfel

Fii la curent cu cele mai noi articole !

Signup now and receive an email once I publish new content.

Pentru ca nici noua nu ne place SPAM-ul, garantam confidentialitatea datelor tale

About Author

Leave A Reply


*