Un Brad cu Atitudine – proiectul de suflet al unor copii

0

În urmă cu un an, copiii voluntari ai Asociației „Construiește-ți lumea” și cei din echipa La Bufet-Cooking Ideas au gândit și creat un proiect original de strângere de fonduri pentru susținerea programelor terapeutice de care beneficiază copiii speciali din Centrul Copii și Zâne.

Proiectul s-a născut din întrebarea “câtă altitudine îți poate da o atitudine?”. Acel tip de atitudine pe care copiii au definit-o drept implicare, bucurie, încredere, generozitate și curajul de a fi tu însuți. Atitudinea în prag de sărbătoare a luat înfățișarea unui BRAD, împodobit cu 200 de piese de puzzle. Cei care doreau să susțină proiectul puteau achiziționa, printr-o donație, o piesă de puzzle și să scrie un mesaj pe ea. Bradul a fost alături de timișoreni, de sărbători, străjuind intrarea pe str. Alba Iulia, cu misiunea de a spune o poveste. O poveste din lumea reală, despre niște copii din școlile acestui oraș care au vrut să miște inimile timișorenilor. Bradul lor s-a dorit a fi un obiect magic care să creeze o pânză de mesaje între cei care cred că o minune poate genera un șir de minuni. Povestea s-a scris și pe pânză virtuală prin două filmulețe regizate și animate de copii, postate pe Youtube, pe pagina de Facebook “Un brad cu atitudine” și la știrile ProTv. La sfârșitul proiectului, copiii au reușit astfel să adune 3200 ron, sumă ce a fost folosită pentru achiziționarea de materiale educaționale și pentru susținerea terapiei a celor 15 beneficiari ai Centrului Copii și Zâne.

Anul acesta Bradul cu Atitudine își reia povestea, venind încă o dată în sprijinul copiilor diagnosticați cu autism, sindrom Down, hipoacuzie- copii speciali pe care voluntarii proiectului i-au cunoscut, înțeles și primit în inimile lor frumoase. Astfel, voluntarii își propun să strângă fonduri pentru dotarea Centrului Copii și Zâne cu teste de evaluare, materiale și soft-uri educaționale. Micii eroi ai proiectului- copii de 10 până la 15 ani, au înțeles că prin terapia intensivă, care uneori presupune și 40 de ore pe săptămână pentru un copil cu întârziere în dezvoltare, noii lor prieteni au șanse de integrare alături de ei în școlile din Timișoara.

Fiți alături de eroii Bradului cu Atitudine pe pagina lui de Facebook. Sprijiniți valoarea voluntariatului în rândul elevilor, capacitatea copiilor de a desfășura un proiect în dialog cu comunitatea din care fac parte, un altfel de educație și, nu în ultimul rând, șansa unei lumi mai bune construite prin implicarea fiecăruia. Anul acesta, copiii se aștern la treabă sub deviza: “Atitudinea înseamnă ACȚIUNE!”  

Fii la curent cu cele mai noi articole !

Signup now and receive an email once I publish new content.

Pentru ca nici noua nu ne place SPAM-ul, garantam confidentialitatea datelor tale

About Author

Altfel.

Leave A Reply

*