Top Fashion Influenceri din România: Flavia Parpala

0

Flavia este fashion editor la revista Marie Claire România iar, dacă urmăreşti industria de fashion, atunci cu siguranţă ştii ce înseamnă acest lucru. Datorită ei aflăm noi ce se poartă şi ce nu, care sunt trendurile ce merită adoptate şi ce colecţii de la ce case de modă impresionează la fashion week-uri.

Ce consideri că îi lipsește industriei de modă din România în acest moment?

100 de ani. Poate mai mulți, poate mai puțini, dar avem de recuperat și nu pentru că lucrurile nu se mișcă destul de repede, în direcția potrivită acum, ci pentru că înainte de anii ‘90 a existat o perioadă destul de lungă în care moda, și educația în această direcție, nu au fost nici pe departe o prioritate. Mai avem nevoie de curaj și deschidere și aici mă refer mai mult la publicul consumator, de care tinerii designeri au nevoie pentru a se afirma. Pe de-alta parte avem nevoie și de branduri autohtone puternice și bine construite pentru că moda este, până la urmă, o industrie (și o afacere), nu doar artă și design.

flavia parpala fashion influencer

Cine consideri că sunt cei mai mari fashion influenceri la nivel mondial? Ce fashion influenceri merită urmăriți?

În era internetului lucrurile se schimbă mult prea rapid, iar eu încă sunt fană a printului și mi-ar plăcea să numesc printre influenceri redactori de modă sau redactori șefi de la publicații de renume, dar când cauți pe Google ”fashion influencers” vei da de o sumedenie de fashion bloggers. Pe o parte îi stiu, pe unii chiar îi urmăresc. Îmi place Leandra Medine (manreppeler.com), iar Chiara Ferragni (theblondesalad.com) îmi apare constant în feed, așa că nu am cum să o ratez. Cu cea din urmă am o „relație” mai specială fiindcă am studiat la aceeași facultate și pot să zic că am urmărit-o de la început. În rest, pentru mine, cei care influențează moda într-adevar sunt designerii care aduc un aer fresh cum sunt Demna Gvasalia de la Vetements și Balenciaga sau Alessandro Michele de la Gucci și abia aștept să văd ce va face Raf Simons la Calvin Klein. De unde se inspiră ei? Treaba lor, atâta timp cât fac o treabă bună. Îmi place să urmăresc și the new wave IT girls cum sunt Willow Smith și Lilly Rose Depp sau vedetele mai puțin mainstream precum FKA Twigs. Și cum sunt un fan Instagram nu pot să nu recunosc supremația modelelor Gigi Hadid sau Kendall Jenner când vine vorba de această rețea.

flavia parpala fashion influencer

De ce crezi că este sau ar trebui să fie importantă moda pentru omul de rând?

Sunt de părerea că moda nu salvează vieți dar, cu siguranță, le face mai frumoase. Pentru mine moda este un instrument cu ajutorul căruia îți poti exprima identitatea personală, inclusiv apartenența la o cultură, religie, etc. Ceea ce alegi să porți spune multe despre tine și nu mă refer la brandurile pe care le cumperi. Poate să fie vorba de culori, de un croi sau de un mesaj de pe tricou. Moda nu e echivalentă cu luxul sau brandurile de lux și, în era noastră, moda a devenit accesibilă, mai ales ca informație, nouă, tuturor.

Cover foto: Alexandru Roșianu

About Author

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.