Top Fashion Influenceri din România: Fica Bălăncan

0

Mereu feminină şi o apariţie de neuitat, Fica trăieşte de peste 8 ani o poveste de dragoste cu fashion-ul. Pe parcursul carierei de model a colaborat cu numeroşi designeri de renume, succesul în această industrie venind pentru ea aproape instant (dar şi cu multă muncă, desigur!).

Ce consideri că îi lipsește industriei de modă din România în acest moment?

Dacă ne referim strict la industrie (în sensul de branduri existente pe piața din România) – cred că îi lipsește pregătirea în domeniu / know-how – ul de a construi o afacere și de a o promova adecvat. Sunt sigură că dacă mă pun serios pe numărat găsesc doar câteva branduri românești care au o echipă de creație care a terminat o școală în domeniu și care reușesc să se facă remarcate și la nivel internațional. Văd în jurul meu ce pățesc tinerii designeri și imaginea greșită pe care o au cumpărătorii români: designul vestimentar este creație de la A la Z, nu croitorie. Este plină România de mici ateliere obscure apărute peste noapte, care copiază la nesfârșit și subminează existența brandurilor cu adevărat valoroase, originale. Dar dacă ”dincolo e mai ieftin” – merge și așa, cam aceasta pare a fi mentalitatea. Iar designerii autentici ajung să nu își poată susține atelierele. Ceea ce e foarte, foarte trist.

Fica Bălăncan fashion influencer

Cine consideri că sunt cei mai mari fashion influenceri la nivel mondial? Ce fashion influenceri merită urmăriți?

Fără îndoială – The Kardashians. Fie că vorbim de Kim sau despre Kendall, influența lor este vizibilă, dată fiind audiența pe care o generează și impactul pe care îl au în social media. Faptul că amândouă au apărut pe coperta revistei Vogue a fost o recunoaștere a statutului lor. Nu se poate contesta nici influența pe care o are Chiara Ferragni și Gigi Hadid – aceste sweethearts ale modei, niciuna pe placul meu. Cine merită urmărit? – În cazul meu pot spune că îmi face o deosebită plăcere să o urmăresc pe Gary Pepper Girl – Nicole Warne. Mi se pare un pachet complet – imagine și consistență. De la noi îmi place The Golden Diamonds – Doina Ciobanu, iar pentru că vloggurile se bucură de o ascensiune în lumea modei – o ador pe Lydia Elise Millen cu care rezonez complet.

Fica Bălăncan fashion influencer

De ce crezi că este sau ar trebui să fie importantă moda pentru oameni?

Cred că moda este un mijloc de exprimare creativă la îndemâna oricui. Nu contează dacă vorbim de magazine SH sau vintage, de outlet-uri, de mall-uri sau de magazine exclusiviste – există o variantă potrivită pentru bugetul și imaginația fiecăruia. Moda are un rol funcțional în primul rând, însă puterea de a transforma un om e ceea ce face din ea o poveste fascinantă cu numeroși fani împătimiți. Moda este necesară deoarece nimic nu ne oferă posibilitatea de a fi mereu altcineva atât de ușor, cum ne dă simpla combinație a unor articole vestimentare.

About Author

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.