Top Fashion Influenceri din România: Alin Gălățescu

0

Alin Gălățescu este un nume care nu are nevoie de introduceri sau alte explicaţii. Poate singurul analist de modă autentic de la noi, el este omul pe care, dacă eşti pasionat/ă de fashion, trebuie să îl asculţi şi să îl urmăreşti!

Ce consideri că îi lipseşte industriei de modă din România în acest moment?

În primul rând îi lipseşte chiar Industria. Ea a fost distrusă. Oameni specializaţi preferă să meargă ca îngrijitori în străinătate decât să rămână aici pe ceea ce ştiu foarte bine. Apoi îi lipseşte o reţea de magazine cu designeri români, viabile. Apoi un Sistem al Modei.

Eu am creat în 1994 Asociaţia Sistemului Modei – prima de acest gen în România – dar vremurile erau şi mai tulburi pe atunci şi a fost imposibil să reziste – cu toate că aveam ca Membrii Fondatori pe renumiţii designeri internaţionali: Paco Rabanne, Olivier Lapidus şi Jean Charles de Castelbajac – printre alţii.

Apoi lipseşte o presă serioasă şi credibilă – care să influenţeze cu adevărat, pozitiv, cumpărătorii români. Apoi raportul între puterea de cumpărare a românilor vs designul românesc. Toate experimentele pe direcţia asta eşuând lamentabil. Sunt multe, foarte multe probleme legate de această Industrie – cândva strategică pentru România.

Alin Galatescu despre moda

Cine consideri că sunt cei mai mari fashion influenceri la nivel mondial? Ce fashion influenceri merită urmăriţi?

Merită urmăriţi chiar aceşti ‘fashion influenceri’. Ei sunt fie din sfera lifestyle-ului: Tribul Kardashian / fie a bloggului: Chiara Ferani / fie a stilismului: Lotta Volkova (Balenciaga / Vetements) / sau designeri – de Neo-Urban: Demna Gvasalia (Balenciaga), Alessandro Michele (Gucci), Phoebe Philo (Celine), Nicolas Guesquiere (Louis Vuitton); sau de Couture: Raf Simons (Calvin Klein / Dior), Elie Saab, Zuhair Murad, Ricardo Tisci (Givenchy), Olivier Rousteing (Balmain), Karl Lagerfeld (Chanel), Pier Paolo Piccioli (Valentino) şi Maria Grazia Chiuri (acum la Dior).

Alin Galatescu despre moda

De ce crezi că este sau ar trebui să fie importantă moda pentru oameni?

Moda e un limbaj. Prin el transmitem din ce trib facem parte sau din care dorim să facem. E o modalitate de a ne spune povestea în 10 secunde. Cum lumea devine din ce în ce mai fotografică, mai grăbită, mai rapid-analitică, cele 10 secunde ale poveştii noastre spuse prin şi cu ajutorul Modei, e posibil să ne fie esenţiale.

E de asemenea şi un suport psihic, unul de apartenenţă, de poziţie socială sau de libertate asumată plenar. Azi totul este mixat, deci şi reflectarea noastră prin Modă trebuie să fie mai atentă, complexă, rafinată şi importantă. Dacă evadăm din clişee – ceea ce majoritatea nu reuşesc – şi ne facem un limbaj vestimentar coerent şi propriu, avem jumătate de victorie asigurată, faţă de orice interlocutor – prieten sau oponent.

Moda e subiectivă, densă, în continuă mişcare – asta o face, cel puţin pentru mine, şi mai fascinantă. Eu cred în Modă şi cred în designerii români.

About Author

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.