Ana Morodan – cucerește lumea pas cu pas, outfit cu outfit

0

A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar povesti, o contesă modernă și al ei blog. Ana Morodan este o inspirație vie, o femeie puternică cu o experiență extraordinară, ce i-a conturat frumoasa-i personalitate. Parcă ruptă dintr-un basm, nu încetează să ne surprindă mereu într-un mod deosebit și să ne învăluie cu șarmul și prezența ei regală. Fiind îndrăgostită de perioada începutului secolului XX, Ana își croiește viața ca într-o poveste, pășind dintr-o aventură în alta. Acest capitol al vieții ei de blogger a început prin 2010, a crescut și s-a sculptat, devenind o femeie demnă de admirat, un influencer în lumea modei și un personaj plin de inspirație. Arădeancă de origine, Ana a fost omul potrivit la momentul oportun pe vremea când blogurile de modă începeau să ia amploare și pe piața din România. Stilul ei aparte dar și personalitatea puternică au avut impact asupra cititorilor, ea lăsându-și amprenta personală oriunde pășea. Astăzi, pe lângă blog, Ana are propriul ei magazin online, este imaginea multor branduri cunoscute și este înconjurată de o echipă minunată.

FOTO: Cristina Ivașcu
MUA: Bojița Ilici
HAIR: Iulia Cristina Emil

Ana, care a fost momentul iniţial în care tu ai decis să îţi creezi un blog?

Aprilie 2009, Arad, canapeaua verde-bouteille, pahar de gin în stânga, ţigară după ţigară, mouse-ul în mâna dreaptă.

Casa plină, suflet gol şi creier în căutare de soluţii.

Matematică simplă (clară până şi pentru mine), wow moment şi revelaţie: în lumea mare e plin de bloguri de stil personal, iar în România nu-i nimeni. Noa…

  • E despre mine – VIS
  • E cu scriitură ca într-un roman chick-lit – SPLENDID
  • E pentru vanitoşi – MINUNAT
  • Mi-e frică să mă apuc – MĂ ARUNC

Şi iată-mă-s!

interviu ana morodan

Cine ţi-a fost muza sau unde ai găsit sursa de inspiraţie pentru poveştile tale?

Nu mă dezic de vanitate şi de predictibilitate şi parafrazez cu neruşinare: „la muse c’est moi”. Sursa de inspiraţie pentru poveştile mele sunt eu pentru că poveştile mele au fost şi vor fi mereu despre ce mi se întâmplă mie, ce port eu, ce gândesc eu. Iată-mă-s!

Îmi place să fug în locul meu secret la mare, să deschid fereastra enormă dinspre plajă şi să ascult valurile.

Cu ce alte domenii ai cochetat încercând să-ţi împleteşti drumul care te-a adus aici?

Lucrez de la 16 ani. Primul meu job a fost să şterg praful de pe mobilele expuse într-un magazin cu mobilă art deco. Am avut o agenţie imobiliară, două magazine de haine în Arad şi o cafenea. Apoi am urmat facultatea de Drept şi am devenit avocat.

Am fost fără strălucire şi la şters praful, şi la tejghea, şi la maşina de cafea, şi în magazin, şi la Tribunal. Nimic nu mergea perfectamente cu ginul, rujul roşu, sipca, broşele strălucitoare cu păianjeni uriaşi, paietele şi Me Enterprise. Am schimbat macazul, norocul şi, din nou, iată-mă-s!

interviu ana morodan

Dacă ai putea să iei cina cu o celebritate, vie sau nu, pe cine ai alege, de ce şi cum ar decurge această întâlnire?

Ohh, fără urmă de tăgadă cu Luisa Casati. Această femeie a inventat glamourul, opulenţa şi lifestyle-ul de cafe-society la sfârşit de secol 19. Jet-setter-ii lumii o adulează, o studiază, o copiază şi toţi iubitorii de extravaganţă, stil şi „life at large” dorm cu portretul ei sub pernă. Iar eu, printre ei. Iată-mă-s!

Să întâlneşti oameni care au aceeaşi viziune ca tine este una dintre cele mai frumoase experienţe pe care le trăim într-o viaţă.

Ce alte pasiuni neobişnuite ai?

În afară de pasiunile mele obişnuite-neobişnuite (paietele, sipca, ginul, urlatul, împiedicatul, bâlbâitul, glumele proaste şi chiloţii-la-vedere-când-prezint-Elle-Blogging-Awards-şi-dansez-tango-prost-cu-Maurice), mai pun pe listă: conacele din epoca Belle Epoque, toamna, casele acoperite cu iederă, insula Capri, ploaia, perlele şi mărgelele peste tot (da, şi sub rochii), capele cu pene, oamenii extravaganţi şi puternici, asumarea, penibilul şi ridicolul.

interviu ana morodan

Pe ce criterii îţi alegi proiectele în care te implici?

Primul trigger este şi va fi întodeauna încrederea pe care i-o acord acelui brand. Dacă este un brand în care cred, da, vom lucra împreună. Conceptul campaniei trebuie să fie unul simpatic şi tone of voice-ul unul care să meargă la braţ cu nonşalanţă cu povestea mărcii Morodan. Apoi este factorul uman, îmi place să lucrez cu oameni relaxaţi şi cu umor. Şi, biensur (doar n-o s-o fac acum pe mimoza), luăm mereu în calcul şi factorul financiar.

Am învăţat că poţi să faci performanţă, indiferent de premisele de la care porneşti

Care este plăcerea ta cu care te răsfeţi?

Îmi place să fug în locul meu secret la mare, să deschid fereastra enormă dinspre plajă şi să ascult valurile.

interviu ana morodan

Cât de mult contează oamenii de care te înconjori în momentul în care îţi conturezi o imagine?

Nu ştiu. Nu mi-am privit niciodată relaţiile cu oamenii şi prieteniile din această perspectivă.

Nu cred în solo-riding, în succes de capul tău, în solitudine

Cât de mult contează echipa şi oamenii care te susţin în drumul către succes?

Să întâlneşti oameni care au aceeaşi viziune ca tine este una dintre cele mai frumoase experienţe pe care le trăim într-o viaţă. Nu cred în solo-riding, în succes de capul tău, în solitudine. Cred că trebuie să ne susţinem unii pe ceilalţi şi mi se pare firesc să fie aşa. Este, de asemenea, foarte important să ştii să oferi, nu doar să primeşti, iar din punctul ăsta de vedere am o echipă magnifică.

interviu ana morodan

Care a fost cea mai importantă lecţie de viaţă pe care ai învăţat-o în tot acest timp?

Am învăţat că poţi să faci performanţă, indiferent de premisele de la care porneşti, doar dacă eşti pregătit să munceşti enorm, dacă nu te uiţi prea des în stânga şi-n dreapta, ci mai mult înainte şi în sus şi dacă reuşeşti să scapi de frică.

Ce părere ai depre industria modei din România şi felul în care s-a dezvoltat de-a lungul timpului?

Mi se pare foarte cool democratizarea accesului la frumos şi cred că trăim vremuri foarte bune în care moda şi informaţia în general, sunt extrem de accesibile pentru oricine manifestă un minim interes. Ai atâtea opţiuni la îndemână, încât poţi să dezvolţi antreprenoriat şi business în zona asta fără să mai fii neapărat un insider.

interviu ana morodan

Cu ce trend nu ai putea să te identifici sub nicio formă?

De ce-ar trebui să ne indentificăm cu un trend? Cred că, mai degrabă, fiecare dintre noi trebuie să-şi construiască un stil, o poveste personală de imagine, care să îi semene şi în care să creadă, indiferent de ce spun specialiştii, esteţii, trendologii.

Ce nu lipseşte niciodată din garderoba ta şi ce nu ar trebui să lipsească niciodată din garderoba unei femei?

Am grijă să nu-mi lipsească niciodată un costum all red, o rochie lungă din paiete, câteva kilograme (minim 2, maxim 8) de gablonţuri extravagante şi două (spre nouă) perechi de pantofi cu tocul bătut în pietre. Şi totuşi, se întâmplă de multe ori să îmi mai lipsească câte o unghie. Că minţile nu sunt niciodată la purtător. 🙂

interviu ana morodan

Unde te vedeai acum 10 ani tu pe tine astăzi?

Deşi acum 10 ani nu aveam o direcţie clară despre ceea ce urma să fac, ideea că voi fi #girlboss, #vanityentrepreneur, #meforce era de mult timp fixată în mintea mea.

Mi se pare foarte cool democratizarea accesului la frumos şi cred că trăim vremuri în care moda şi informaţia în general, sunt extrem de accesibile

Unde te vezi acum peste 10 ani?

Într-un castel, înconjurată de aceeaşi echipă pe care o am şi astăzi, ciocnind cupe de şampanie (ei şampanie, eu gin) şi celebrând imperiul pe care am reuşit să-l construim.

Cum te menţii în formă?

Nu funcţionez nici după forme, nici după reguli. Fac tot ce pot să mă simt bine!

interviu ana morodan

Dacă te-ai fi născut într-o familie regală, care ar fi fost cel mai important lucru pe care l-ai fi făcut?

Dar eu chiar m-am născut într-o familie regală. Părinţii mei sunt cei mai regali oameni pe care îi cunosc. Şi dacă m-aş mai naşte o dată aş face din nou toate tâmpeniile pe care le-am făcut ca să pot ajunge ceea ce sunt astăzi.

Care a fost cel mai frumos cadou pe care l-ai primit vreodată? Dar pe care l-ai făcut?

Cel mai frumos cadou pe care l-am primit cred că e faptul că am venit pe lumea asta cu toate atributele necesare pentru a fi impecabil de dementă, extravagantă şi generoasă. Cât despre cel pe care l-am făcut, cred că timpul meu este cel mai preţios.

interviu ana morodan

Ţi-a fost vreodată teamă de ceva pe parcursul ascensiunii tale, atât pe plan profesional cât şi personal?

Sigur că da! Am avut o mulţime de temeri până într-o zi când am înţeles că toate sunt degeaba. Am renunţat la ele după un pahar de gin tonic, două lovituri de peretele din faţa mea, câteva fire de păr smulse din breton şi o discuţie serioasă cu mine.

Care este cea mai importantă lecţie în vederea atingerii fericirii?

Nu te chinui să o atingi, pentru că la un moment dat, dacă va fi să fie, o vei simţi.,

interviu ana morodan

Un mesaj pentru cititorii Altfel?

Dragii mei, ochii sus, frica jos şi să cucerim lumea!

interviu ana morodan

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.