Pofta vine vizionând – 5 filme pe care să le devorezi luna asta!

0

Disclaimer! Vă rugăm să nu citiți acest articol dacă sunteți flămânzi, pofticioși sau la dietă. Și dacă lecturarea lui va provoca foame sau poftă, atunci vizionarea filmelor cu și despre mâncare va goli frigidere de pretutindeni.

1. Julie and Julia

Julie and Julia film

Un lucru este cert: lucrurile frumoase din viața noastră, precum iubirea sau libertatea, și-au găsit întotdeauna drumul către micile și marile ecrane. Și cum mâncarea este și ea o adevărată plăcere n-a fost neglijată deloc. De fapt, în Julie and Julia procesul pregătirii acestor bunătăți n-a fost pus în lumina reflectoarelor ca fiind doar o neînsemnată plăcere, ci a fost prezentat și ca mod de relaxare după ore stresante de muncă. Julie, o tânără corporatistă sufocată de rutina zilnică, își găsește echilibrul în mica ei bucătărie unde își propune să gătească toate rețetele din cartea de bucate a faimoasei Julia Child. Umorul lui Meryl Streep presărat pe durata întregului film te face să râzi copios printre multele înghițituri în sec. Pește copt într-un sos aburind de unt, plăcintă pufoasă cu un strat indecent de ciocolată, bruschete crocante cu roșii proaspete ca o zi de vară, ciuperci cu sos alb și carne de pui rumenită la cuptor sunt doar câteva din rețetele prezente în film la care am poftit în timp ce ronțăiam cipsuri la greu. Să mai menționez că filmul este inspirat din două povești adevărate?

2. Chocolat

chocolat film

Pentru că urma să rămân fără cipsuri, am decis să schimb registrul și să trec la un desert dulce, ciocolata. Și pentru a păstra aceeași linie cinematografică, am continuat cu Chocolat, o capodoperă dulce din portofoliul lui Johnny Depp și a lui Juliette Binoche. O mamă singură împreună cu fiica ei se mută într-un sătuc din inima Franței și decide să deschidă un magazin cu preparate din ciocolată. Povestea este una presărată cu bârfe, invidie și toate sortimentele dulci la care ai putea pofti. Ciocolată neagră amăruie, ciocolată cu ardei iute, trufe cu migdale, scoici de ciocolată, ciocolată caldă cu scorțișoară și frișcă. Să fi folosit cuvântul ciocolată de prea multe ori? Cu siguranță nu de suficiente ori precum apare în film.

3. Ratatouille

ratatouille film

La un moment dat speram să vizionez mai mult film și mai puțină mâncare așa că am ales o animație, Ratatouille. Remy, un șobolănel simpatic (cuvântul șobolan ar fi în total dezacord cu drăgălășenia lui), visează să ajungă un chef pentru că iubește să gătească. Acțiunea se desfășoară în minunatul Paris, aventurile prin care trece Remy sunt din cale-afară de amuzante, iar deviza după care se ghidează este că oricine poate să gătească. Este o animație de neratat!

4. The Hundred-Foot Journey

the hundred-foot journey film

Sute de pofte care cu greu se uită, dar și The Hundred-Foot Journey. De această dată suntem în India, țara mirodeniilor și a culorii, însă ghiciți unde se va muta întreaga acțiune? Oui, în țara lui bien sûr! O dramă, o coincidență și o iubire intensă se împletesc precum preparatele bucătăriei franțuzești cu cele indiene. Combinațiile gastronomice ale celor două țări nu fac decât să stârnească interesul și pofta. Însă starurile acestei pelicule sunt de departe condimentele. Printre ele se numără cardamomul, tamarinul, ardeiul iute afumat, amchur sau praful de mango, chimenul negru, garam masala, coriandrul, schinduful și multe altele.

5. Burnt

burnt film

Și pentru că astfel de filme mențin trează fascinația publicului, cea mai proaspătă apariție care nu trebuie omisă este Burnt. Bradley Cooper este unul dintre cei mai buni și apreciați chefi din Franța, iar încercând să-și lase trecutul tumultos în spate ajunge în Londra. Povestea este una previzibilă, însă elementele pregnante pe care le-am observat sunt sutele de cadre-detalii și scenele dure, chiar agresive ce evidențiază stresul din bucătăria unui restaurant.

Desigur, acestea sunt doar câteva filme din categoria celor culinare, însă dacă cele detaliate mai sus nu v-au făcut să salivați suficient, vă invit să îmi împărtășiți filmele care v-au făcut pe voi să înghițiți în sec.

About Author

Sunt o optimistă convinsă și mi se spune că am un entuziasm molipsitor. Am declarat război oricărui colț de mobilă, acolo unde se râde mult sunt mereu prezentă și încerc să împodobesc lumea din jurul meu cu frumos. Îmi place să cunosc suflete noi, să le observ și să-i descopăr pe oamenii care le poartă. Și, poate cel mai important, îmi place să scriu despre toate acestea.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.