La Pisici, oaza iubitorilor de animale

0

La Pisici este locul în care iubitorii de animale se adună după o zi de muncă, locul în care îți savurezi limonada în compania unui pisicuț jucăuș. Localul s-a născut din iubirea Roxanei Șulți pentru animale, dar și din dorința de a oferi timișorenilor un loc terapeutic. În scurt timp ideea a fost atât de bine primită încât a devenit cel mai activ loc de adopție din oraș. Împreună cu Silviu Cadia a pus localul pe picioare, iar din septembrie 2015 s-au adoptat deja între 70 și 100 de pisicuțe.

În prima zi în care ne-am întâlnit am fost copleșită de căldura a doi pisicuți care mi s-au cuibărit în brațe, iar senzația de bine m-a însoțit chiar și a doua zi. Tot în aceeași zi aflam că două ghemotoace vor fi date spre adopție, lucru care m-a bucurat enorm.

la pisici timisoara

În momentul în care pisicuțele își găsesc stăpâni iubitori, se întocmește un contract de adopții, lucru care îi ajută și pe proprietarii localului să mențină o evidență deoarece animăluțele nu se dau chiar oricui, în orice condiții. În momentul de față staff-ul este format din 4 oameni foarte activi și implicați, iar pe lângă Roxana și Silviu, și-au făcut apariția și cei doi Sebastiani: Seba Ciobanu, barmanul și Sebastian Catană, un ajutor permanent și un alt iubitor de animale.

Dacă intenționezi să le faci o vizită pentru prima dată sau dacă ești deja un client fidel, te invit să citești mai multe detalii din spatele acestui loc pisicesc, plin de veselie și multă, multă dragoste.

1. De unde a pornit ideea localului?

Acum 5 ani am aflat că s-a deschis un astfel de spațiu în Budapesta și deși locuiam pe atunci în Danemarca m-am gândit că ar fi o idee super faină, asta dacă urma să mă întorc acasă. Îmi plac mult animalele și mi s-a părut o combinație perfectă, să stai într-un loc primitor și să fie multe animale în jur. Când am venit în țară am început să-mi întreb prietenii și colegii dacă ar frecventa un local cu pisici și tuturor li s-a părut o idee genială. Silviu, team leader-ul meu de atunci își căuta o casă unde să se mute, i-am propus ideea și a fost foarte încântat. Motorul localului a pornit cu adevărat în momentul în care am primit o știre că s-a deschis un astfel de spațiu în București. Mă gândeam pe atunci că nu se poate, eu am ideea asta de atâta vreme și alții o pun deja în aplicare. Așa că ne-am pus pe treabă și a apărut La Pisici, un loc terapeutic unde oamenii pot veni să se relaxeze, fie că au sau nu animăluțe acasă.

local cu pisici timisoara la pisici

2. Câte pisicuțe ați avut la început și care a fost strategia voastră de comunicare și promovare?

De la deschidere ne-am pus cumva o limită mentală de 12, deși am depășit-o de multe ori și este și acum o fluctuație continuă. Legat de strategie, pagina de facebook a crescut organic și anunțurile noastre de adopție ajungeau la oameni prin alți oameni. Din fericire, cum Silviu locuiește aici surprinde momente cu pisicuțele pe care le folosim în diverse contexte. În ce am investit mai mult timp a fost promovarea evenimentelor care s-au ținut la noi și care s-au bucurat de succes.

3. Care este feedback-ul pe care l-ați primit până acum?

Feedback-ul este unul pozitiv în proporție de 99% și ne considerăm foarte norocoși. Mulți oameni ne întreabă dacă pot să direcționeze cei 2% din venit către noi, share-uie anunțurile de adopție, aduc de mâncare pisicuțelor și asta ne ajută foarte mult. Desigur că avem și feedback negativ, însă este doar un procent de 1%, ceea ce e insesizabil, mai ales că ceea ce facem, facem cu drag. Suntem super deschiși la sugestii, vrem să ne îmbunătățim constant, iar dacă sunt persoane care vor să facă evenimente la noi și au nevoie de spațiu, cu tot dragul.

local cu pisici timisoara

4. Cine suportă cheltuielile cu tratamentele, deparazitarea, hrana?

Noi le suportăm, însă o regulă utilă pe care am impus-o pe parcurs este că cei care vor să ne lase pisici să le ducă mai întâi la veterinar pentru deparazitare și carnet de sănătate, abia apoi să le aducă la noi. Este foarte util și ne ajută și pe noi deoarece sunt deja deparazitați când vin în comunitatea de pisici și nu există riscul să le afecteze pe cele de aici. Trăgând linie costurile nu sunt exagerat de ridicate, însă mai mult e vorba de timpul și energia pe care le investim în curățat de litiere, tratamente speciale pentru pisoii care mai au câte o problemă, când trebuie să primească mâncare specială doar câțiva din ei. De aceea ne bucurăm dacă sunt persoane care doresc să facă puțin voluntariat la noi. Orice ajutor e binevenit.

5. Care sunt planurile voastre de viitor?

În prim plan este mutatul. Am găsit un loc foarte drăguț în Complexul Studențesc și abia așteptăm să ne mutăm cu totul acolo. Sperăm să fie și mai primitor decât cel actual și să devină o mică oază în mijlocul aglomerației din complex. De asemenea, ne vom axa mai mult pe evenimente faine, proiecții de filme și ne dorim foarte mult să deschidem în viitorul nu foarte îndepărat și un ONG pentru animale.

la pisici timisoara

6. Ce mesaj ați transmite cititorilor Altfel?

Să-și ia un animăluț, fie că e pisică sau câine pentru că avantajele sunt mult mai mari decât dezavantajele, iar toată afecțiunea și dragostea pe care o primești de la ele este incomparabilă. Chiar și pentru familiile cu copii un animal este benefic. Ajută în educația celor mici deoarece îi responsabilizează, îi învață cum să se poarte cu animalele, le dezvoltă empatia și mai ales inteligența emoțională.

About Author

Sunt o optimistă convinsă și mi se spune că am un entuziasm molipsitor. Am declarat război oricărui colț de mobilă, acolo unde se râde mult sunt mereu prezentă și încerc să împodobesc lumea din jurul meu cu frumos. Îmi place să cunosc suflete noi, să le observ și să-i descopăr pe oamenii care le poartă. Și, poate cel mai important, îmi place să scriu despre toate acestea.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.