Cele mai răcoroase terase din Timișoara

0

Chiar dacă luna mai ne-a luat prin surprindere cu temperaturile exagerat de scăzute şi nu am reușit să profităm de aerul verii şi imaginea vintage a Timişoarei, în luna iunie ne luăm revanşa. Oraşul istoric, conturat în arta anului 1900, bogat în concerte, festivaluri şi spectacole, abundă în terase cochete, în stiluri moderne aparte sau concepute cu idei de peste hotare pentru satisfacţia şi plăcerea clienţilor. Următoarele terase promit să atingă un nivel înalt al profesionalismului şi să se ridice chiar şi la aşteptările celor mai pretenţioase persoane.

Emotion

Cele mai racoroase terase din Timisoara

Cafenea cu deschidere la tabloul splendid al oraşului, terasa ei nu poate fi confundată datorită mobilierului. Mesele sunt din lemn, iar scaunele generos de cuprinzătoare. Razele soarelui sunt în permanenţă prezente şi îşi fac loc prin ceaşca cea mai puternic aromată, cu gustul inconfundabil al cafelei proaspete. Şi dacă tot am adus în discuţie cafeaua, vreau să subliniez paleta largă a acestui local în ceea ce privește produsele făcute din cafea precum latte, cappuccino, irish coffe etc. şi care evident nu trebuie trecute cu vederea, pentru că un singur strop din aceste delicatese ale cafelei te va plimba deasupra oraşului în timp ce eşti bine fixat în cele mai confortabile scaune.

Hanul Miresei

Cele mai racoroase terase din Timisoara

Amplasat într-un loc în care nu mă gândeam vreodată să găsesc o terasă atât de  voluminoasă şi care să îmi placă nespus de mult. Chiar dacă este situat în Calea Aradului, restaurantul aflat la marginea şoselei te conduce spre un spaţiu destinat doar ţie şi timpului tău în curtea interioară. Un mobilier din lemn pal şi umbreluţe crem, descriu perfect atmosfera locului, însoţite de stilul diversificat al muzicii uşor dată mai tare, cât să profiţi de ea şi să nu realizezi sau să simţi măcar o clipă că te afli lângă şosea. Acolo te poţi bucura de delicatesele numeroase ale meniului şi de băuturile răcoritoare perfecte pentru timpul verii. Îţi recomand hamburgeri gustoşi, alături de o băutură specifică verii, bine cunoscuta limonadă rece, cu aromă de mentă.

La pisici

Cele mai racoroase terase din Timisoara

„Keep calm and stay with pisi” Da! Ai ghicit, fac referire la o altă ideea briliantă oferită de timişoreni, terasa La pisici cu specific adus tocmai din Turcia de către un iubitor de animale. Iubitor de pisici sau nu, îţi garantez că o să fii fascinat de această locaţie şi mai ales de terasa ei. De ce? Pentru că nu există o oază de relaxare -aşa cum îmi place mie să o numesc- un loc mai ascuns de probleme şi de agitaţie decât curtea acestei case. Înconjurată de verdeaţă, copaci, flori şi un aspect viu colorat, dar mai ales prezenţa celor mai îndrăgite pisicuţe şi motănei, toate acestea sunt remediul perfect pentru o săptămână lungă și stresantă. Comandă orice licoare magică de vară sau încearcă aromele narghilelei şi profită de compania perfectă. Este dovedit ştiinţific faptul că animalele de companie sunt cel mai bun remediu pentru zilele mai puțin fericite.

Scârţ Loc Lejer

Cele mai racoroase terase din Timisoara

Un alt loc primitor şi cu miros de soc a devenit unul dintre cele mai populate localuri din oraş. „Scârţ Loc Lejer” îşi deschide terasa pe timpul verii. Pentru prima dată când am călcat pragul acestei cafenele, prima impresie a fost a unui loc „dezordonat într-o ordine perfectă”, iar sutele de culori şi obiecte mi-au ridicat atenţia cum nu se putea mai mult. Nu ştiam în ce colţ să fiu atentă şi nu puteam să realizez ce îmi place în mod deosebit. Fără să mă abat prea mult de la subiectul iniţial, trebuie să ştii că aici poţi fi oriunde îţi doreşti: fie într-o bibliotecă, la tine acasă, sau într-un restaurant neobişnuit. Terasa te aşteaptă cu hamace, muzică de pe vinyl, băncuţe, viţă de vie, pomi fructiferi, totul sub o linişte deplină, unde poţi să citeşti, să dormi sau să mănânci. Închei cu aceeaşi aromă de soc, un suc natural pe care îl recomand cu căldură.

Misto

Cele mai racoroase terase din Timisoara

Știai că strada Eugeniu de Savoya este considerată ca fiind una dintre cele mai importante din Timișoara? Și cum locațiile propuse mai sus sunt poziționate strategic, la fel este și Misto. Terasa din fața restaurantului îți permite să te relaxezi și să savurezi o băutură răcoroasă, sau de ce nu, un desert care să-ți readucă zâmbetul pe buze după o zi plină. Nu doar că vei putea să te bucuri de delicatesele din meniu, dar ai ocazia să trăiești senzația unei terase liniștite pe o stradă mereu vie și circulată.

Bulevard

Cele mai racoroase terase din Timisoara

Tot într-o zonă centrală este situat și Bulevard, un restaurant cu mâncare ca la mama acasă și o terasă pe care poți lenevi în zilele cu soare. Dacă treci pe renumita pietonală, Mărășești, te invit să te oprești la un cappuccino, un bine meritat fresh sau o limonadă care să mai scadă din gradele ce se anunță în termometre.

Neața Omelette Bistro

Cele mai racoroase terase din Timisoara

Deși în lumea întreagă există foarte multe popoare care preferă un mic dejun dulce, țara noastră rămâne vehement la un mic dejun sărat și… făcut cu dragoste. Indiferent că mergi pentru o omletă, pentru prima, a doua sau a n-a masă a zilei, La Neața Omelette Bistro sigur vei găsi o variantă care să îți facă sufletul și burta fericite!

Cafeneaua Verde

Cele mai racoroase terase din Timisoara

„Viața e verde și verde e lumea toată” cam așa ar suna versurile reinterpretate pentru unul dintre cel mai vehement local din oraș. Cafeneaua Verde are o vedere incredibilă asupra Pieței Libertății și terasa este amplasată la fel de strategic. Cu o ofertă de peste 30 de fresh-uri și un meniu verde, dar sățios în același timp, nu ai cum să pleci de la ei decât verde de…fericit.

Ambition Cafe & Pub

Cele mai racoroase terase din Timisoara

Ambition Cafe & Pub este ultimul local de pe această listă, dar nu cel din urmă. Cafeneaua arată superb în interior, iar terasa este un izvor de liniște și relaxare amplasat în inima furtunoasă a orașului, Piața Unirii. Pe lângă faptul că au câteva oferte pe care efectiv nu le poți refuza, la Ambition găsești și cea mai neobișnuită selecție de limonade din oraș! Eu am încercat limonada lor cu ursuleți Haribo și bubble gum și am fost cucerită instant! Dacă ai poftă să încerci ceva nou și delicios într-o atmosferă complet relaxantă, fă-le o vizită! Îți promit că nu o să regreți!

Cele mai racoroase terase din Timisoara

Text: Andrada Tudosi

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.