Ingrediente neobișnuite întâlnite în produsele cosmetice

0

Tu știi ce se află în produsele tale cosmetice?  Poate ai în minte câteva denumiri de substanțe, însă mai mult ca sigur nu te gândești la ingrediente precum: solzi de pește, mucus de melci sau creastă de cocoș. Și acesta e doar începutul. Noi am făcut o listă cu aceste „ciudățenii” care, în ciuda reticențelor pe care le provoacă, au un efect extrem de benefic asupra pielii și părului nostru.

Mucusul de melci

Secrețiile melcilor conțin o serie de substanțe benefice pielii. Alantoina, mucinele, colagenul și elastina oferă elasticitate și suplețe pielii, ajută la regenerarea ei, la tratarea acneei, a cicatricilor și a vergeturilor și previn îmbătrânirea prematură. Mucusul de melci se poate găsi în diferite creme hidratante, seruri, chiar și în laptele demachiant.

Placenta

Produsele cosmetice care conțin extract de placentă umană au o eficacitate crescută. Fiind o sursă de proteine, vitamine, minerale și aminoacizi, placenta ajută la reducerea ridurilor, favorizează apariția de celule sănătoase și producția de colagen, este utilă în tratamentul părului deteriorat, are efect anti-aging, reduce inflamațiile cauzate de acnee, roșeață sau pete maronii. Hidratează, menține sănătatea pielii, îndepărtează aspectul obosit al tenului și stimulează regenerarea celulară. Se întâlnește în creme de față, măști de păr etc.

Excremente de pasăre și vită

Prea mult? Totuși, acest „ingredient” este folosit la scară largă datorită efectului imediat pe care îl are asupra pielii, pe care o lasă mătăsoasă și catifelată. De obicei, se găsește în măștile cosmetice de păr și de față.

Ambra cenușie

De ce miros parfumurile atât de plăcut? Deoarece conțin ambra – o substanță care se află în interiorul intestinelor cașalotului marin și care este extrasă din voma sau din excrementele acestuia. Industria parfumurilor folosește această substanță deoarece are un miros dulce și plăcut. Ca să nu mai spunem că este și foarte scumpă – 100 de grame costă aproximativ 2200 de dolari.

Gândaci zdrobiți

Mai exact – coșenila – o insectă care trăiește în America de Sud și Centrală. Este folosită datorită colorantului de un roșu puternic care se obține în urma zdrobirii ei – carminul. Îl putem întâlni îndeosebi în rujuri, farduri de obraz sau de ochi.

Solzi de pește

Majoritatea produselor cosmetice care oferă „glow” conțin guanină – o substanță cristalină care este obținută prin mărunțirea solzilor de pește, combinată cu excremente de liliac și de păsări marine. O poți găsi în: lipgloss-uri, șampoane și balsamuri de păr, creme, oje etc.

Lichid seminal de taur

Credeai că mai ciudat de atât nu se poate? Ai greșit! Lichidul seminal provenit de la tauri este un ingredient des folosit în produsele cosmetice de lux. Este recomandat pentru tratarea părului deteriorat deoarece conține antioxidanți și vitamina E. Însă, se găsește și în creme pentru față sau în cele pentru protecție solară.

Diatomit (ingredient de bază al dinamitei)

Capacitatea sa de a fi abraziv îl face să fie folosit în fabricarea pastelor de dinți, a deodorantelor, cremelor și loțiunilor exfoliante.

Ulei din ficat de rechin

Pătrunde repede în piele, ceea ce îl categorizează ca prim ingredient în produse precum: balsamuri de buze, creme hidratante, creme pentru protecție solară.

Lanolina –  „sebumul” produs de oi

Folosit în cosmetică, are un efect emolient, hidratant, repară pielea uscată sau crăpată. Ajută la transportarea substanțelor active în piele. Se utilizează la fabricarea rujurilor, cremelor de mâini, balsamurilor de buze.

Veninul de albine

Ai probleme cu ridurile și nu vrei să apelezi la injecțiile cu botox? Produsele ce conțin venin de albine pot fi alternativa ta. Folosit încă din Antichitate, veninul de albine face minuni pentru tenul matur, cu tendințe vizibile de îmbătrânire, ameliorând ridurile accentuate. Mai mult, are o acțiune antiinflamatoare, un efect hidratant, oferă fermitate țesuturilor, reface tenul și acționează ca o peliculă protectoare în „lupta” cu factorii dăunători din mediu. Victoria Beckham, Kate Middleton și Gwyneth Paltrow se numără printre „consumatoarele” acestor produse. Efect asemănător în lupta cu ridurile are și veninul de viperă.

Creastă de cocoș

Creasta de cocoș conține… acid hialuronic. Tocmai de aceea este folosită în seruri pentru mărirea buzelor sau în produsele anti-rid.

Măduva osoasă a puilor

Este folosită în fabricarea cremelor de față deoarece conține glucozamină – o substanță care contribuie la regenerarea pielii și are efect antiinflamator.

sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Andreea Corneanu

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.