Celulita … inamicul nr. 1

0

Prezentă predominant în zona fundului, a coapselor, a abdomenului şi a mâinilor, celulita nu iartă pe nimeni, indiferent de vârstă, greutate, statut social, gen sau aspiraţii. Ba mai mult, oameni ai studiilor ne şochează cu o ultimă cercetare care are ca rezultat cutremurătorul procent de … 90% din rândul femeilor se confruntă cu această problemă de ordin estetic, la un moment dat în viaţă.

Dar totuşi ce este această chinuitoare afecţiune care poate transforma o zi relaxantă la piscină într-o adevărată joacă de-a “ascunde celulita”?

Fiind o problemă atât de răspândită, vă daţi seama că celulita a fost pusă de multe ori sub lupă şi cercetată de-a amănuntul. Cu toate că părerile sunt împărţite, cercetătorii au convenit că această “boală” dermatologică este de fapt o tulburare a ţesutului conjunctiv. Mai simplu spus, pereţii camerelor care adăpostesc grăsimea din ţesut se descompun şi cedează având ca rezultat acele deformări noduroase. Ce factori contribuie şi declanşează celulita? … ei bine, aici este câmpul de luptă al cercetătorilor şi tot aici se nasc cele mai multe contradicţii. Unii susţin cu tărie că lipsa mişcării, artere înfundate sau o alimentaţie dezechilibrată duc la apariţia celulitei pe când alţii aruncă vina pe hormoni, genetică şi retenţia de apă. E clar că adevărul este undeva la mijloc. Probabil într-un anumit procent, toate pot duce la apariţia celulitei, dar nu sunt declanşatoare de sine stătătoare.

Cu toate că suntem zilnic bombardate cu reclame la tot felul de produse cosmetice care conţin elemente greu de citit şi pronunţat, proceduri medicale şi masaje revoluţionare, care promit marea cu sarea şi o piele netedă în doar câteva săptămâni … nu suntem în acel moment al istoriei medicale în care celulita să aibe un tratament definitiv. Nu vă irosiţi banii şi energia. Toate aceste tratamente miraculoase, în cel mai bun caz, oferă o îmbunătăţire atunci când sunt aplicate, dar în momentul în care renunţi la tratament, celulita îşi va face iară loc în viaţa voastră.

Ca şi multe alte probleme de sănătate din zilele noastre, cheia care deschide uşa către o lume în care celulita este ţinută sub control, este stilul de viaţă şi deciziile pe care le iei în fiecare zi. Dacă vrei să ai succes atunci când începi această luptă cu celulita, în primul rând trebuie să te documentezi foarte bine, să ai răbdare cât şi determinarea să faci schimbări de lungă durată în viaţa ta, cum ar fi ceea ce mănânci, când mănânci şi cât de activă va fi viaţa ta.

Tratamentul pentru această condiţie se află în noi şi începe cu o alimentaţie sănătoasă. Dacă ai un stil de viaţă nesănătos, ai toate şansele să acumulezi mai multă grăsime în organism, grăsime care se poate transforma peste noapte în celulită. Dacă reuşim să combinăm o viaţă activă fizic, cu un stil alimentar echilibrat, războiul cu acest “blestem al femeii” este ca şi câştigat. Ca un prim pas în alimentaţie, evită alcoolul, mâncărurile procesate, grăsimile saturate şi pe cât posibil, cofeina. Carnea slabă, lactatele cu un procent scăzut de grăsime şi multe fructe şi legume crude ar trebui să fie mereu în coşul tău de cumpărături. O cură de detoxifiere din când în când nu doar te va energiza dar cu siguranţă va diminua efectele vizibile ale celulitei.

Doamnelor şi domnişoarelor, dacă vreţi să scăpaţi de celulită pe termen lung şi să trataţi cauza aşa cum trebuie, pornind din interior, vă recomand:

  • Aveţi grijă la toxine. Conservanţii, substanţele chimice, aditivii, alcoolul şi cofeina ajută la deteriorarea acelor pereţi de care vă povesteam mai sus. De asemenea, zahărul nu ar trebui să aibe loc în viaţa voastră, deoarece îngreunează metabolizarea vitaminei C, care este esenţială atunci când vine vorba de refacerea colagenului.
  • Sunt foarte multe cure de detoxifiere pe care le puteţi încerca – pe unele femei le pun în dificultate şi nu reuşesc să inhibe acel monstruleţ numit poftă, dar majoritatea care au încercat s-au simţit fantastic şi pline de energie.
  • Respiră!!! O respiraţie corespunzătoare ajută la drenarea sistemului limfatic şi bineînţeles te ajută să te relaxezi.
  • O viaţă activă este obligatorie dacă vrei să ai o piele netedă fără acele semne distincte ale celulitei. Exerciţiile fizice regulate dezvoltă musculatura şi ard grăsimile. Ambele ajută la reducerea celulitei.
  • Masează cu grijă zonele cu celulită. Asta ajută la eliminarea grăsimii de la nivelul pielii cât şi stimulează circularea sângelui în zona respectivă.
sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.