Salone del Mobile Milano 2016

0

Vara e aici și noi am pornit în căutarea inspirației pentru designul de exterior. Și nu ne-am dus oriunde, ci chiar la unul dintre cele mai mari evenimente de pe glob dedicat designului interior și exterior: Salone del Mobile Milano 2016.

Salonul Internațional de Mobilă din Milano și-a deschis porțile către publicul larg pentru prima dată în anul 1961, din dorința de a promova designul de interior și piesele de mobilier de origine italiană. În timp, acesta a devenit unul dintre cele mai așteptate evenimente de profil din întreaga lume.

În prezent, evenimentul este văzut ca o platformă internațională de produse și creații de design, dar și un spațiu de întâlnire pentru profesioniștii din industrie, o sursă de inspirație, și un loc de joacă pentru designerii cu apetit pentru artă, tehnologie și chiar inovație.

salonul international de mobila din milano 2016

Aflându-se anul acesta la cea de-a 55-a ediție, Salonul Internațional de Mobilă din Milano a marcat un nou succes, reafirmând poziția metropolei Milano drept capitala globală a designului. Mai mult de 300.000 de invitați din peste 160 țări au admirat expozițiile de design a peste 2400 artiști, în perioada 12-17 aprilie, în Milano.

Și echipa White Dot Design a fost acolo, unde, cu grijă, am cules cele mai promițătoare trenduri în materie de design interior. Însă, în acest articol ne-am propus să vă prezentăm doar o anumită parte a întregii povești despre Salone del Mobile din acest an și anume influențele în materie de mobilier de exterior.

Albul prinde curaj

Suprinzător, albul rămâne o alegere fermă și în acest an și, probabil, mereu. Aici, Serralunga vine cu o abordare proaspătă, spumoasă, care își propune să imite sinuozitatea specifică coastei maritime, atât în ceea ce privește forma, cât și textura materialelor.

Deopotrivă, Rose Quartz și Serenity, culorile anului conform Pantone au fost intens explorate în designul de produse destinate teraselor și grădinilor, în special în ceea ce privește piesele de mobilier de mari dimensiuni, precum canapelele.

salonul international de mobila din milano 2016

Natura rămâne… în natură

Observăm o tendință accentuată de a încorpora spații verzi, plante și, desigur, materiale naturale în designul de exterior. Lemnul și marmura își găsesc locul în tot mai multe piese de mobilier, de la mese și piese de decor, până la fotolii și șezlonguri, fiind inserate fie ca detalii, fie în structură.

Camuflaj artificial

Ne place să ne lăsăm surprinși de inventivitatea liderilor și a curajoșilor din acest domeniu. Designerii s-au jucat cu texturile și suprafețele, astfel că, în cazul multor piese de mobilier, aspectul contrariază conținutul. Preferatul, ratanul, lasă loc pentru materiale precum lâna. Plasticul imită aluminiul. Pielea, devine și ea versatilă.

Un mix cultural

Aromele culturale își fac și ele simțită prezența, binevenită, de altfel, într-un context profund internaționalizat. Paola Lenti vine cu o serie de produse de mobilier cu influențe africane, marcând un tribut adus unui tărâm cu un farmec aparte. Culori vii și țesături pronunțate își lasă amprenta asupra materialelor textile care poartă semnătura brandului italienesc.

salonul international de mobila din milano 2016

Spații fără limite

Cu siguranță, unul dintre cele mai de impact tendințe este de a face mai prietenoasă sau chiar inexistentă trecerea de la spațiul exterior la cel interior. Acest trend se poate observa atât în designul pieselor de mobilier, care imită tot mai mult din aspectul și utilitatea mobilierului de interior, cât și în găsirea de noi soluții pentru pardoseli. Ketall ne-a cucerit în ceea ce privește eleganța și confortul—aici, exteriorul devine la fel de important ca interiorul casei.

Probabil că mai aveam nevoie de încă cinci zile pentru a străbate toată zona expo din cadrul evenimentului. Chiar și așa, am plecat acasă cu multă inspirație pentru proiectele noastre. Ah, și cu un wishlist generos!

text: Anna Maria Radu

About Author

Altfel.

No Comments

  1. Totul arata superb, cel putin din ce vad in fotografii, sunt niste obiecte de mobilier foarte reusite si placute, incat ti-ar fi greu sa te decizi ce sa alegi pentru locuinta ta.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.