Les Elephantes Bizarres deschid, vineri, proiectul Instalart/ Obiect/ 004. Inspired by UniCredit Bank, la Timișoara

0

Trupa Les Elephantes Bizarres deschide, vineri, 21 octombrie, proiectul Instalart/ Obiect/ 004. Inspired by UniCredit Bank, la Timișoara. Publicul e invitat să fie parte din lansarea unui proiect cum nu s-a mai văzut: expoziția celor șase instalații este insoțita de o petrecere cu muzică live, proiecții și open bar oferit de Campari și Stella Artois. Accesul la acest eveniment este liber pe tot parcursul serii.

Lansarea Instalart/ Obiect/ 004. Inspired by UniCredit Bank se va desfășura la Enoteca Amphora, în Bastion, vineri, 21 octombrie, începând cu ora 19.00. Vernisajul continuă cu expoziția proiectului la Muzeul de Artă Timișoara, în perioada 22- 31 octombrie.

Les Elephantes Bizarres proiectul Instalart

Proiectul Instalart/ Obiect/ 004. Inspired by UniCredit Bank grupează șase propuneri de design destinate mediului urban, ce vor putea fi vizitate de timișoreni pe parcursul a două săptămâni.

”În 2016 Instalart îl prezintă pe arhitectul Mario Kuibuș, care a conceput o propunere de traseu cultural adaptat Bucureștiului, pe care timișorenii sunt invitați să îl descopere, ca model de bune practici.  Kuibuș a inițiat în 2007 proiectul TUB, care propune identitate pentru București și strategie pentru viitor. TUB este coloana vertebrală a PIDU CENTRAL BUCUREȘTI, proiect agreat, aprobat și adoptat de Primăria Capitalei. Astfel, visul lui Mario Kuibuș de a reconsidera sintagma “București-Micul Paris“ este realizat”, a declarat artistul vizual Marius Leonte, președintele Isntalart.

Les Elephantes Bizarres proiectul Instalart

În paralel, Instalart a invitat șase mari designeri români să interacționeze cu TUB-ul lui Mario Kuibuș. Fiecare a gândit câte un obiect, o instalație, un concept, pornind de la proiectul lui Mario Kuibuș, susținute de partenerii Instalart astfel:

  • Dorin Ștefan- “Omagiu lui Andrei Cadere” susținut de Plaza România
  • Corvin Cristian- “Restitutie” susținut de București Mall
  • Robert Marin- “Bucur” susținut de Stella Artois
  • Mihai Popescu- “Portobello Stradale” susținut de Brikston
  • Ștefan Barutcieff- “Museum Line” susținut de Kerrock
  • Mădălin Gheorghe- “The ExFormation Panel“ susținut de Biutiful

Proiectul lui Mario Kuibuș, PIDU, este susținut de Collective.

Fiecare propune un obiect, o instalație, un concept, care ar putea să completeze acest proiect îndrăzneț.

Proiectul este susţinut de UniCredit Bank, sponsor principal. UniCredit Bank s-a evidențiat de-a lungul timpului prin suținerea industriei creative, implicându-se în nenumărate proiecte de design, arhitectură, artă. UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu rețeaua cea mai extinsă din Europa Centrală și de Est şi una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un “one-stop-shop” pentru servicii financiare, deservind mai mult de 600.000 de clienţi. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.

Les Elephantes Bizarres proiectul Instalart

Parteneri media: De Banat, Banatul Meu, Banatul Azi, Citește Altfel, Digi24 Timișoara, Gazeta din Vest, Impact Press, Orașul Timișoara, Live Timișoara, Pressalert, Renașterea Bănățeană, Sursa de Vest, Tele Europa Nova, Timișoara Știri, Timpolis, TVR Timișoara, Urby App, UVT TV.

Parteneri locali: Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, Muzeul de Artă Timișoara, Direcția pentru Cultură Timiș, Direcția pentru Tineret și Sport Timiș, Aquatim S.A., Casa de Cultură a Studenților Timișoara, Restaurantul Enoteca Amphora, Fundația Rubin, Piastrelle, Smartfit Studio 3, Hdv Studio.

Cei ce fac cunoscut proiectul sunt: Modernism, Zeppelin, Igloo, Designist, Arhitectura, Arhiforum, Arhitext, Art Clue, Art Out, Veioza Arte, Designandlovingit, Make a Point, Bucharest Tips, ELLE, Glamour, VIVA, ELLE Decoration, Molecule F, Bucharest Design Center, InOras.ro.

Recomandat de Kiss FM.

Desfasurarea proiectului poate fi urmarita pe pagina de facebook InstalArt si pe www.instalart.ro/obiect_004.

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.