Concursul de alergare „Super 24h” – un concurs unic în România

0

Asociaţia Institutul pentru Dezvoltarea Europeană a Societăţii – IDEAS alături de Supermamicile alergătoare organizează sâmbătă 24 septembrie 2016 concursul de alergare „Super 24h” în Parcul Copiilor Ion Creangă din Timişoara. Concursul se adresează alergătorilor de anduranţă care iubesc alergarea pe distanţe lungi şi conţine probele:

  • Individual 12h;
  • Individual 24h;
  • Ştafetă 12h (2 sau 4 persoane);
  • Ştafetă 24h (2, 4 sau 6 persoane)

Ultra-atleţii vor alerga timp de 12 ore sau 24 pe o buclă cu lungimea de 1km244m din Parcul Copiilor, individual sau în ştafetă. Pe parcursul celor 12h, respectiv 24h, participanţii vor putea alerga, merge la pas, dormi, lua pauze pentru a se alimenta. Va fi declarat câştigător altletul/ştafeta care a adunat cei mai mulţi kilometri în 12 ore, respectiv 24 ore.

traseu alergare Super 24h

Ideea de a organiza concursul de alergare „Super 24h” a apărut din dorinţa de a oferi ultra-atleţilor din România oportunitatea de a-şi descoperi şi de a-şi depăşi limitele actuale în alergare. În momentul de faţă, România este singura ţară din Uniunea Europeană care nu are încă o echipă de ultra-atleţi care să o reprezinte la Campionatele Europene şi Mondiale de Ultra-atletism, deşi această nişă este în continuă creştere la noi în ţară, iar numărul ultra-atleţilor este din ce în ce mai mare de la un an la altul.

Diana Amza – Preşedinta Asociaţiei Institutul pentru Dezvoltarea Europeană a Societăţii – IDEAS şi fondatoarea comunităţii Supermamici alergătoare îndrăgeşte alergarea de anduranţă şi a parcurs la rândul ei distanţe de ultramaraton de 52 km, 61 km şi 100 km. Ea este de părere că lecţiile oferite de alergarea de anduranţă pot fi aplicate inclusiv vieţii de zi cu zi: să duci la bun sfârşit o sarcină în ciuda oboselii fizice, să faci faţă stresului, să ai încredere în corpul tău şi în tine, să îți creşti disciplina şi perseverenţa, să îți întăreşti psihicul, să înveţi să depăşeşti orice obstacol îți iese în cale.

supermamici alergatoare

Competiţia „Super 24h” are un mare potenţial de dezvoltare. Aflată la prima ediţie în 2016, va fi o competiţie anuală care va atrage participarea atleţilor internaţionali. Website-ul competiţiei www.s24h.ro este disponibil în limbile română şi engleză, iar organizatorii fac demersuri pentru omologarea traseului şi includerea concursului în calendarul competiţional internaţional.

Mai multe detalii despre eveniment şi condiţiile de participare puteţi găsi pe website-ul oficial al competiţiei www.s24h.ro şi pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/super24h/

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.